1045 de medici vor sa obtina atestate complementare

14 mai 2012 | 0 comentarii |

Vineri, 1045 de medici din toata tara au sustinut examenul pentru obtinerea unor atestate de studii complementare in specialitatea/specialitatile in care sunt calificati.

Potrivit listelor afisate pe centrele universitare unde se desfasoara cursurile, in sesiunea iulie 2012, cel mai mare interes a fost manifestat pentru obtinerea atestatelor in ultrasonografia generala (207 candidati), histeroscopie (93 de candidati), implantologie 976 de medici dentisti vor sa aiba aceasta competenta).

Inscrierile s-au facut in centrele universitare precum Bucuresti, Constanta, Cluj – Napoca, Sibiu si Timisoara.

Medicii s-au inscris in centre universitare precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Sibiu, Iasi sau Timisoara, iar cei mai multi candidati s-au inscris in Capitala.

Specializarile care au prezentat cel mai scazut interes au fost audiologia, cardiologia interventionala, ecografia endocrina, ginecologia, tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata, precum si utilizarea terapeutica si chirurgicala a laserilor in medicina dentara.

Din Buzau s-au inscris la aceste cursuri patru medici, respectiv, medicii ginecologi Anca si Claudiu Serbanoiu de la maternitatea Buzau vor sa obtina competente in colposcopie, chirurgia laparoscopica ginecologica si histerescopie; dr. Nicoleta Oprea de la Spitalul Municipal Rm. Sarat a optat pentru ecocardiografie vasculara, iar medicul de familie Dorel Tanasescu, de la Balta Alba, va obtine competenta in ultrasonografie generala.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*