74 de asisteni medicali buzoieni vor sa obtina gradul principal

31 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Acestia s-au inscris la examenul organizat de OAMGMAMR Buzau in zilele de 2 si 3 noiembrie, la Universitatea Bioterra, respectiv, la sediul organizatiei profesionale.

 

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) organizeaza, saptamana aceasta, prin filialele judetene si a municipiului Bucuresti, examenul de grad principal-sesiunea 2017.

74 de asistenti medicali buzoieni s-au inscris la examenul de promovare in gradul principal, organizat in aceasta sesiune, astfel ca daca vor obtine punctaj de promovare, de anul viitor vor beneficia de o treapta de salarizare superioara. „Examenul de grad principal poate fi sustinut de asistentii medicali si moasele cu o experienta profesionala de 5 ani pana la data sustinerii examenului, iar la aceasta sesiune avem 62 de asistenti medicali generalisti si 12 asistenti medicali de farmacie inscrisi la examenul pe care il vor sustine la sfarsitul acestei saptamani. Joi, 2 noiembrie, asistentii medicali generalisti se vor prezenta la sediul Universitatii Bioterra (str. Hangarului, nr. 8), la etajul 3, in salile S1, C3 si C5, iar vineri, 3 noiembrie, asistentii medicali de farmacie inscrisi la examen se vor prezenta la sediul OAMGMAMR Buzau, din str. Mesteacanului, nr.6. Accesul in sala se va face in intervalul orar 8,30-8,45 pe baza actului de identitate”, a precizat Elena Comanescu, presedintele filialei Buzau a OAMGMAMR, mentionand ca in aceasta sesiune nu s-au inscris asistenti medicali din alte specialitati.

 

Examenul consta intr-o proba scrisa tip grila, care contine 100 de intrebari cu o singura varianta de raspuns, fiecare dintre acestea fiind notata cu 1 punct, iar pentru a putea fi declarati promovati, candidatii trebuie sa raspunda corect pentru cel putin 70 de puncte (echivalentul notei 7,00).

Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de grad principal pentru asistenti medicali generalisti, moase, asistenti medicali, surori medicale si oficianti medicali, testul-grila, respectiv grila de corectura se elaboreaza de catre Comisia de elaborare a subiectelor, formata din cadre didactice sau, dupa caz, formatori acreditati, pentru fiecare din specialitatile pentru care se organizeaza examenul.

Candidatii care promoveaza examenul vor prezenta, ulterior, unitatii medicale in care sunt angajati, o copie dupa certificatul/adeverinta care certifica promovarea in noua treapta profesionala, iar deciziile de promovare intr-o noua treapta de salarizare se vor elibera de catre directiile de sanatate publica judetene/a municipiului Bucuresti. Dupa aprobarea transformarilor necesare a posturilor la nivelul unitatii medicale si dupa aprobarea unui noul buget destinat salarizarii personalului, cei care au obtinut promivarea in grad profesional vor fi promovati si in treapta de salarizare corespunzatoare acestuia.

La examenul  de grad principal participa, asa cum prevede legislatia, candidatii care au experienta profesionala de minimum 5 ani dovedita prin documentele solicitate, iar perioada de voluntariat se ia in calcul la stabilirea vechimii”, a mai spus Elena Comanescu, urandu-le succes tuturor candidatilor.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*