A 3-a editie a Congresului Clubului Regal al Medicilor, un succes

19 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Peste 600 de participanti la cele 12 sesiuni stiintifice si doua cursuri pre-congres sustinute de 149 de speakeri din Romania, SUA, Austria si Republica Moldova au demonstrat ca impreuna pot construi excelenta in domeniul medical.

 

La sfarsitul saptamanii trecute a avult loc cea de-a treia editie a congresului Clubului Regal a Medicilor, un eveniment desfasurat sub inaltul patronaj al Casei Regale a Romaniei, iar la cateva zile dupa incheierea discutiilor, organizatorii au prezentat cateva concluzii ale acestei noi editii a manifestarii stiintifice.

Congresul s-a constituit si in acest an intr-o reuniune academica multidisciplinara, in cadrul careia s-au reunit peste 600 de specialisti din domeniul medical, atat din Romania, cat si din strainatate.

Discutiile s-au purtat pe marginea a diferite patologii, sub deviza „Impreuna construim excelenta”, in cadrul carora au beneficiat de experienta impartasita de experti romani si din SUA, Austria si Republica Moldova.

 

Pe parcursul celor doua zile de congres si una de pre-congres, specialistii prezenti la eveniment au participat la 12 sesiuni si doua cursuri de imagistica si somnologie pediatrica cu lectori straini precum: Maria Bernathova (Medical University of Vienna), Narong Simakajornboon si Hemant Sawnani (Cincinnati Children’s Hospital, USA). Cu aceeasi ocazie a avut loc si inagurarea centrului de somnologie pediatrica din Policlinica Baneasa.

La manifestarea stiintifica din acest an au conferentiat 149 de lectori romani si internationali, din zeci de specialitati medicale si chirurgicale, intre care obstetrica- ginecologie, imagistica, medicina de laborator, ortopedie, psihiatrie, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, neurologie, neonatologie, pediatrie, somnologie etc.

 

Dr. Dan Ulmeanu

Dr. Dan Ioan Ulmeanu, presedintele Clubului Regal al Medicilor, considera ca editia din acest an s-a bucurat de cea mai numeroasa participare. „Pentru aceasta editie am avut un numar mai mare de participanti decat in celelalte doua editii anterioare, ceea ce poate fi considerat un pas inainte. In acest an, cursurile pre-congres s-au referit la o patologie foarte actuala, din nefericire, explorarea imagistica a cancerului mamar, de fapt a intregii patologii mamare. Intrucat avem multi membri care se pozitioneaza drept deschizatori de drumuri, s-a conturat ideea dezvoltarii unui curs de somnologie pediatrica. Cursul a suscitat un real interes si a fost organizat ca urmare a unor ateliere de lucru dedicate acestui segment din pediatrie care s-au succedat de-a lungul timpului”, a declarat acesta la finalul congresului.

 

Cele 12 sesiuni au fost structurate pe teme de mare de actualitate si de mare interes, precum „Actualitati in Obstetrica- Ginecologie”, „Noi abordari multidisciplinare in Chirurgie”, „Abordari multidisciplinare in Pediatrie”, „Clinica sanului”, „Actualitati in patologia ORL”, „Actualitati in Neonatologie”, „Actualitati in Gastroenterologie”, „Actualitati in Oftalmologie”, „Medicina de laborator”, „Actualitati in Chirurgia toracica” si „Rezectii complexe in endometrioza si Neuroscience”.

Medicul Catalin Copaescu, membru in comitetul de organizare al Congresului, a declarat ca „scopul acestui model de intalnire stiintifica multidisciplinara este de a aseza in jurul pacientului echipe din multiple specialitati pentru a contribui cat se poate de eficient la o comunicare care va sublinia si va indica cele mai eficiente protocoale de diagnostic multidisciplinar, de stabilire a unor indicatii terapeutice adecvate pentru acesti pacienti si, mai departe, de urmarire. In fapt, pacientul are intotdeauna o complexitate patologica si are nevoie ca intr-un timp cat se poate de scurt echipa medicala sa ii fie la dispozitie”.

 


Adaugati un comentariu


 

*