ADMITERE 2017: UMF Iasi a publicat lista locurilor disponibile pentru sesiunea din iulie

nscrierile vor incepe la jumatatea lunii viitoare, iar examenul, care se va sustine pe 26 iunie, va fi de tip grila, corectarea tezelor facandu-se electronic, in salile de concurs, in prezenta candidatilor.

 

A ramas o luna si cateva zile pana cand universitatile de Medicina si Farmacie din tara vor organiza examenul de admitere in anul universitar 2017/2018, astfel ca o parte dintre aceste institutii de invatamant si-au anuntat deja oferta educationala, impreuna cu calendarul inscrierilor si cel al examenelor.

Printre primele unitati care au facut acest demers se numara UMF Iasi, care a publicat toate aceste date si le-a pus la dispozitia viitorilor candidati pe site-ul oficial al institutiei.

Perioada inscrierilor incepe pe 17 iulie, iar candidatii isi vor putea depune dosarele pana pe data de 23 iulie. Trei zile mai tarziu, pe 26 iulie, va avea loc examenul de admitere, care va fi de tip grila, cu intrebari din bibliografia pe care candidatii trebuie sa o parcurga, in functie de specializarile pentru care opteaza.

Potrivit conducerii universitatii, la „concursul din sesiunea iulie 2017, testele grila vor fi realizate strict din manualele scolare enumerate in bibliografia din Metodologia proprie, privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, aprobata in sedinta Senatului din data de 14.12.2016”.

 

UMF Gr. T. Popa Iasi

In ceea ce priveste oferta de scolarizare pentru aceasta sesiune de admitere, UMF Iasi are disponibile 2.080 de locuri:

694 fara taxa;

-629 cu taxa in lei;

-696 cu taxa in valuta.

Oferta mai include 6 locuri pentru candidatii romi, 4 locuri pentru candidatii din RepublicaMoldova 1 loc pentru candidatii din Ucraina, 33 de locuri cu taxa pentru cei aflati la a doua facultate si 17 locuri pentru bursieri.

La fel ca si in anii anteriori, cele mai multe locuri sunt scoase la concurs in cadrul Facultatii de Medicina, unde sunt disponibile 1.150 de locuri, pentru cele 5 specializari. Pentru Medicina Generala  sunt dispinibile 550 de locuri, 297 dintre acestea fiind pentru studiile la buget in limba romana, unul pentru romi, doua burse pentru pentru elevi din Republica Moldova si diaspora, 182 pentru cei care vor sa invete in regim cu taxa in lei, 10 locuri cu taxa pentru cei care urmeaza o a doua facultate, 50 de locuri cu taxa in valuta si opt locuri fara taxa pentru bursieri palestinieni.

Alte 200 de  locuri pentru studii cu taxa in valuta sunt disponibile tot la Facultatea de Medicina Generala, pentru cei care vor sa invete in limba engleza si 150 de locuri pentru studii cu taxa in valuta pentru limba franceza.

 

Pentru asistentii medicali sunt disponibile 200 de locuri, 50 dintre acestea fiind fara taxa, alte 142 cu taxa in lei, 7 locuri pentru cei aflati la a doua facultate si 1 loc pentru romi.  Alte 50 de locuri sunt disponibile pentru candidatii care vor sa urmeze specializarea Nutritie si Dietetica, dintre care 45 de locuri cu taxa in lei, 2 fara taxa, 1 loc pentru romi si alte 2 locuri pentru cei aflati la a doua facultate.

La Facultatea de Bioinginerie Medicala sunt disponibile 210 locuri, dintre care 90 pentru bioingineri (60 la buget, restul cu taxa), alte 120 locuri sunt disponibile la sectia Balneofizio-kinetoterapie si recuperare, din care doar 70 sunt fara taxa.

Pentru Facultatea de Medicina Dentara. UMF Iasi scoate la concurs 180 de locuri, din care doar 87 fara taxa, iar 16 pentru cei care vor sa platesca taxa in valuta. Pentru cei care vor sa urmeze cursurile in limba engleza sunt disponibile 70 de locuri, cu plata in valuta, iar pentru studiile in limba franceza exista 100 de locuri, cu taxa in valuta. La Tehnica Dentara sunt disponibile 80 de locuri, 30 fiind bugetate.

La Facultatea de Farmacie sunt disponibile 220 de locuri, 98 fiind fara taxa, iar pentru studiile in limba engleza sunt disponibile 70 de locuri.

 

Durata de desfasurare a probei scrise este de 3 ore, intr-o singura zi, iar dupa expirarea timpului acestora se procedeaza la corectarea electronica a tezelor, in salile de concurs, in prezenta candidatilor care doresc sa asiste. Comisia de examen a fiecarei facultati transforma, apoi, punctajul obtinut, in nota cu doua zecimale, fara rotunjire, care se trece pe teza. Nota minima pentru promovarea acestei probe este 5:00, iar media finala, in vederea clasificarii, va fi formata din 90% – nota la testul grila si 10% – media obtinuta de candidat la bacalaureat.

Admiterea in invatamantul superior, ca urmare a sustinerii examenului, se face strict in ordinea descrescatoare a mediilor generale obtinute de candidati, in limita numarului de locuri disponibile.

 


Adaugati un comentariu


 

*