Alergiile la alune si arahide pot fi prevenite

24 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Specialistii spun ca introducerea acestora in alimentatia copiilor de la varsta de 4-6 luni previne astfel de neplaceri, ulterior.

 

alune copiiIn urma unor studii efectuate de specialistii Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite, parintii sunt sfatuiti sa introduca in alimentatia copiilor, in cantitati mici, unt de arahide sau alimente sub forma de piure care contin praf de nuca ori alune, incepand de la varsta de 4-6 luni, pentru a preveni riscul de a dezvolta alergii la aceste alimente. Pentru majoritatea copiilor care nu sufera de eczeme sau alergii la oua – care cresc posibilitatea dezvoltarii de alergii la nuci si alune – Institutul National pentru Alergii si Boli Infectioase din Statele Unite recomanda alimentele care contin alune, imediat ce acestia incep sa consume hrana solida. Totusi, in cazul copiilor care sufera de eczeme sau alergii la oua se recomanda mai intai un consult la un medic alergolog, care va efectua teste specifice pentru identificarea unei posibile alergii la alune. Ulterior, copiii vor primi astfel de alimente, dar numai sub supraveghere medicala. Totodata, specialistii avertizeaza ca nu trebuie oferite niciodata alune intregi copiilor cu varste sub 4 ani, pentru ca exista pericolul ca acestia sa se inece.

 

Close up of tasty and fresh peanutsNoile directive difera de cele emise in 2.000, potrivit carora copiii cu varsta sub 3 ani nu ar trebui sa primeasca alune in alimentatie. Ulterior, recomandarile facute in 2008 sugerau ca nu trebuie intarziata administrarea nici unui aliment dupa varstele de 4 – 6 luni, insa  acestea nu faceau nici o precizare referitoare la alune.

Unele dintre reactiile alergice pot include simptome negative usoare, precum urticaria sau greata, insa pot surveni si urmari serioase, precum socul anafilactic, ce se manifesta prin ingustarea cailor respiratorii, ajugandu-se la imposibilitatea persoanei alergice de a respira. In cazul celor care se confrunta cu anafilaxie poate surveni decesul in lipsa unui ajutor medical de urgenta.

 Prin noile recomandari se incearca scaderea mortalitatii cauzate de alergii, tinand cont de faptul ca medicii sustin ca expunerea copiilor de timpuriu la aceste alimente reduce posibilitatea de dezvoltare a unor reactii adverse.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*