Asociatii si programe de voluntariat din domeniul sanatatii, in competitie la Gala Societatii Civile

Festivitatea de acordare a premiilor va avea loc pe 10 iunie, la Ateneul Roman, in cursa fiind inscrise 147 de proiecte promovate de peste 100 de organizati non-profit din diverse domenii.

 

GSC2Un eveniment de traditie va fi reluat si in cursul acestui an, urmand a-si desfasura o noua editie in data de 10 iunie, in cadrul select asigurat de foaierul  Ateneului  Roman. Este vorba despre Gala Societatii Civile, proiect, initiat in anul 2002, ce are ca scop promovarea si premierea activitatii sectorului non-profit din Romania. Competitia Gala Societatii Civile si-a construit notorietatea de-a lungul celor unsprezece editii, care au implicat in medie peste 150 de organizatii din sectorul neguvernamental si peste 1.500 de proiecte. In fiecare an, proiectele sunt evaluate si notate de un juriu format din specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, jurnalisti, cercetatori, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania si reprezentanti ai sectorului privat.

 

IMG_9087In fiecare an, competitia se incheie cu festivitatea de acordare a premiilor, singura seara dedicata sectorului neguvernamental, care reuneste reprezentanti ai mediului asociativ, ai sectorului privat si din institutiile publice centrale, din mediul politic, cat si din mass-media.

In cadrul festivitatii de premiere din acest an, care va avea loc la data de 10 iunie, vor fi anuntate si inmanate Premiile I pentru proiectele si programele castigatoare, unul dintre acestea fiind declarat si castigatorul Marelui Premiu al Galei Societatii Civile 2014, in urma evaluarii realizate de catre toti membrii juriului in cadrul celor 17 sectiuni ale competitiei. Sectiunile respective acopera o gama vasta de domenii precum  sanatate, educatie, invatamant, cercetare, arta si cultura, apararea drepturilor individuale si colective, comportament civic si participare publica, incluziune sociala, servicii de asistenta sociala, protectia mediului, dezvoltare economica si sociala, domenii in care activitatea de voluntariat detine o pondere importanta.

 

CAG-Drumul-National-spre-Smeeni-3-feb2013_n-300x225In competitia pentru marele premiu se afla, ca in fiecare an, mai multe ONG-uri si asociatii care s-au remarcat prin activitatile desfasurate in domeniul sanatatii si asistentei sociale, marea majoritate a proiectelor desfasurate de acestea fiind prezentate, promovate si incurajate de Sanatateabuzoian.ro.

O parte dintre aceste proiecte despre care ati putut afla pe parcursul ultimului an din articolele publicate de Sanatateabuzoian.ro, au fost selectate pentru a participa la Gala Societatii Civile, concurand atat pentru titlul de cel mai bun proiect in domeniul Sanatatii sau Asistentei Sociale, cat si pentru marele premiu al galei. Este vorba de 14 proiecte, fiecare adresat unei categorii anume de pacienti si avand obiective menite a le alina suferinta acestora si a le oferi sansa la o viata normala. Este vorba de proiectele Ziua Mondiala a Lupusului, SAMAS Program de Sanatate pentru Mame si Sugari, Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor de Ingrijiri la Domiciliu din Municipiul Bucuresti, Stocul de Siguranta, Copiii Romaniei Mai Bine Hraniti, Bun venit pe lume!, Sa protejam impreuna copilaria, Ai grija de sanatatea ta!, Stelutele Curajului, Programul National de Diagnostic Precoce si Interventie in Autism, Oferind speranta copiilor bolnavi de cancer, Gala Din Inima pentru Viitor, Controlin, printre ai caror promotori se numara organizatii cu traditie precum Fundatia Crucea Alb-Galbena, Fundatia Regina Maria, Asociatia Little People, Societatea Romana de Pediatrie, Asociatia M.A.M.E. sau Asociatia Help Autism.

 


Adaugati un comentariu


 

*