Beneficiile includerii sfeclei rosii in dieta

27 februarie 2016 | 0 comentarii |

Sfecla rosie este o sursa excelenta de antioxidanti si aduce organismului un important aport de vitamine, minerale si fibre.

 

 sfeclaPe langa antioxidantii pe care ii contine din abundenta, sfecla rosie mai aduce si un aport important de vitamine precum A, C, E, B1, B2, C, acid folic, fibre, magnezeiu, fier, cupru si fosfor. Potrivit cercetarilor efectuate, sfecla rosie contine cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele.

Pe lista beneficiilor consumului de sfecla rosie mai trebuie mentionat faptul ca are rol in reglarea tensiunii arteriale si protejeaza de boli cardiovasculare. Mai exact, consumul de sfecla rosie ajuta la dilatarea vaselor de sange si nu lasa sa se depuna colesterolul sau sa se formeze cheaguri.

Sfecla rosie este recomandata si pentru intarirea muschiului inimii, intrucat are un continut ridicat de potasiu. De asemenea, trebuie precizat ca sucul proaspat din aceasta leguma poate indeplini un rol antiinflamator si energizant in cazul in care apare epuizarea fizica in urma unui efort intens. Sucul de sfecla rosie se recomanda dimineata, la prima ora, putand fi chiar un inlocuitor destul de bun de cafea, pentru cei care cauta alternative.

 

sfecla rosie salataStudiile au mai aratat si ca printre beneficiile consumului de sfecla rosie se numara si faptul ca ii poate ajuta pe cei care au probleme cu glanda tiroida. Acest lucru se datoreaza faptului ca sfecla rosie are un continut important de iod. Printre altele se mai spune despre sfecla ca ar putea fi de ajutor in combaterea aparitiei celulelor canceroase, intrucat stimuleaza aparitia celulelor rosii, stimuleaza sistemul imunitar si elimina toxinele din organism.

Cei care au probleme cu tranzitul intestinal pot apela la sucul de sfecla rosie, intrucat se spune ca este un laxativ foarte bun si ajuta la deblocarea tranzitului intestinal, eliminand toxinele din colon. De asemenea, poate fi de mare ajutor pentru cei care au probeleme cu vezica biliara si ajuta la scaderea nivelului colesterolului „rau”.

Consumul de sfecla rosie este recomandat si in curele de detoxifiere. Se mai stie despre sfecla rosie ca are un continut important de aminoacizi esentiali pentru dezvoltarea tesutului muscular. Studiile arata ca pot apela la sucul de sfecla rosie si cei care sufera de gastrita hiperacida, intrucat este un puternic alcalin si calmeaza aciditatea stomacala. Sfecla rosie se poate consuma in stare cruda, sub forma de suc proaspat stors, in salate de cruditari, fiarta si in diverse preparate gatite. Este unul dintre alimentele care-si pastreaza aproape toate proprietatile si dupa prelucrarea termica.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*