Branza Topita, deliciul in care se ascunde boala

22 iunie 2012 | 0 comentarii |

Branza topita, pe cat e de gustoasa, pe atat e de periculoasa pentru sanatate. Un studiu realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorului, care a testat peste saizeci de tipuri de branza topita de pe piata, arata ca aceasta contine nu mai putin de treisprezece E-uri.

Acasa sau la gradinita, cei mici aleg branza topita, iar cei mai multi dintre parinti se grabesc sa le-o aseze pe tartine. Numai ca deliciosul produs nu are nimic de-a face cu ceea ce credeati ca ati cumparat. Reteta celor 11 producatori verificati de ANPC contine o lista lunga de E-uri. 13 mai exact. Printre ei, fosfatii, ascorbatul de sodiu si acidul carminic.

Cel mai nociv, spun nutritionistii, este E250 sau nitritul de sodiu. In cantitati mari, acesta creste riscul de cancer. Alte substante provoaca alergii si pot afecta metabolismul. Nici lista caloriilor nu arata mai bine. O suta de grame contine, in medie, 270 de kilocalorii. Mai mult decat strugurii sau painea si aproape cat telemeaua sau parizerul.


Categorii: Autoritati

Adaugati un comentariu


 

*