Centru mobil de training în domeniul ortopediei și traumatologiei, inaugurat la UMF Carol Davila

7 februarie 2018 | 0 comentarii |

Este vorba despre o premieră pentru România, centrul mobil fiind lansat în urmă cu doi ani de compania farmaceutică americană Stryker.

 

La sfârșitul acestei săptâmâni, mai exact vineri, 9 februarie, în curtea Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din Capitală va fi consemnată o nouă premieră medicală pentru România. O regăsim în mediul academic și constă în inaugurarea primului centru mobil de training în domeniul ortopediei și traumatologiei, destinat pregătirii medicilor ortopezi și studenților mediciniști.

Inițiativa creării unui astfel de centru mobil destinat pregătirii studenților și medicilor specialiști în ortopedie și traumatologie a venit în urmă cu doi ani din partea companiei farmaceutice americane Stryker, în 2016 fiind creat primul vehicul special adaptat pentru a servi acestui scop.

Până la acest moment, proiectul s-a derulat în mai multe țări din lume, iar vineri, primul centru mobil de training din România va fi pus la dispoziția specialiștilor din țara noastră.

Inaugurarea centrului va avea loc în curtea UMF Carol Davila București, cu începere de la ora 10.00, momentul marcând și demararea primului modul de pregătire.

 

Astfel, în perioada 9-12 februarie, centrul mobil va rămâne în curtea UMF Carol Davila, fiind la dispoziția medicilor și studenților care vor putea participa gratuit la workshop-uri dedicate ortopediei și traumatologiei, organizate la intervale de 1,5-2 ore.

Centrul mobil de training medical, care va fi inaugurat vineri, cuprinde 8 stații de lucru complet echipate și are capacitatea de a gazdui grupe de câte 15-20 de cursanți la fiecare sesiune de workshop.

Într-un comunicat al Stryker România se precizează că traineri în cadrul acestui program vor fi  profesori doctori în traumatologie și ortopedie de la Universitatea de Medicină Carol Davila, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Pantelimon, Spitalul Colentina și specialiștii în traumatologie ai companiei Stryker.

 

În timpul workshop-urilor organizate pe parcursul celor patru zile, specialiștii vor discuta despre diferite proceduri, precum tratamentul fracturilor peri-trohanteriene și trohanteriene (tija Gamma 3) și de diafiză a femurului /tibiei (tija T2), tratamentul fracturilor oaselor lungi cu utilizarea plăcilor blocate (AxSOS 3, VariAx 2), tratamentul fracturilor gleznei și piciorului (VariAx 2, Tija T2), utilizarea fixatorului extern (Hoffmann II) și multe altele, care definesc ortopedia și traumatologia modernă.

Principalul promotor al proiectului este compania Stryker România, iar parteneri sunt Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, Societatea Studenților în Medicină din București, Societatea Studențească de Chirurgie din RomâniaEditura Universitară Carol Davila și Fundația Universitară Sana Buna.

 


Adaugati un comentariu


 

*