Ciocolata neagra poate preveni boli grave

6 decembrie 2015 | 0 comentarii |

 Numeroase studii arata ca antioxidantii si acizii grasi din aceasta ciocolata au rol cardioprotector, antidepresiv si neurostimulator.

 

ciocolataMulti dintre noi suntem reticenti atunci cand vine vorba sa urmam o cura, fie ea de slabire sau pentru protejarea sanatatii organismului, insa cu siguranta, putini sunt aceia care nu ar accepta cu tot entuziasmul o cura bazata pe ciocolata. Aceasta pentru ca, pe langa faptul ca este un desert pe care putini l-ar refuza, studii recente au stabilit ca ciocolata poate fi si un adevarat medicament, care ajuta la prevenirea unor afectiuni grave, cum ar fi cancerul, afectiunile cardiace, diabetul sau bolile psihice. Ce-i drept, nu orice fel de ciocolata are aceste proprietati, ci doar ciocolata neagra, care contine peste 75 la suta cacao. Aceasta, pentru ca substantele cu efecte benefice asupra organismului sunt acizii grasi si antioxidantii continuti de cacao, despre care s-a stabilit ca au rol protector pentru sistemul circulator, sistemul nervos si chiar asupra starii psihice, prevenind depresia.

 

ciocolata-neagra-si-sanatatea-1334846696Desi pare greu de crezut, ciocolata neagra poate contribui la combaterea unor afectiuni grave foarte raspandite, care la acest moment constituie si principala cauza de mortalitate la nivel mondial. S-a stabilit astfel ca acizii grasi si antioxidantii continuti in cacao pot preveni afectiuni ale inimii, diabetul, dementa si chiar cancerul.

Efectele benefice ale acestora asupra inimii si sistemului circulator au fost studiate de specialistii de la Harvard, pe un esantion de 3.000 de femei cu varsta mijlocie si varstnice. Acestea au fost impartite in doua grupuri, primul consumand 3 portii pe luna de ciocolata neagra, de calitate, bogata in ccao, iar celalalt una sau doua portii din aceelasi fel de ciocolata, pe luna. La final s-a constatat ca femeile din al doilea grup prezentau un risc cu 32 la suta mai mic de a dezvolta insuficienta cardiaca, in timp ce femeile din primul grup prezentau un risc cu 26 la suta mai mic.

Un alt studiu a stabilit ca substantele numite flavonoizi, continute de ciocolata, imbunatatesc functiile cerebrale si previn dementa, favorizand circulatia sangelui la nivelul creierului.

 

ciocolataIn ceea ce priveste eficienta ciocolatei negre in prevenirea cancerului, s-a stabilit ca pentamerul, una dintre substantele continute in acest aliment, determina aparitia in organism a unor proteine care blocheaza divizarea celulelor cancerigene, conform unui studiu efectuat de cercetarorii de la universitatea americana Georgetown.

Si diabetul poate fi combatut prin consumul moderat de ciocolata neagra, fapt dovedit tot in urma unui studiu de specialitate, efectuat de italieni. Timp de 15 zile, subiectii alesi pentru studiu au consumat zilnic cateva bomboane de ciocolata neagra, iar la finalul acestei perioade s-a constatat o scadere cu 50 la suta a rezistentei le insulina. Acest fapt s-a datorat tot flavonoidelor din ciocolata, care cresc productia de oxid nitric, substanta care ajuta la controlul sensibilitatii la insulina a diabeticilor.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*