Cod galben de inundatii: ministrul Sanatatii instituie masuri speciale

6 iunie 2013 | 0 comentarii |

Ministerul Sanatatii solicita directiilor de sanatate publica sa asigure supravegherea epidemiologica a populatiei si monitorizarea calitatii apei potabile, asanarea si dezinfectia fantanilor.

 

furtunaAgentia Nationala de Meteorologie a lansat o avrtizare de cod galben de ploi tirentiale, grindina si intensificari ale vantului, cu posibile inundatii pentru mai multe judete ale tarii, intre care si Buzau, din aceasta seara, la ora 18:00, pana voineri seara, la ora 20:00.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu face in acest context, avertizeaza directiile de sanatate publica „sa puna in aplicare actiunile din planul de masuri pentru asigurarea asistentei medicale in zonele afectate de inundatii”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis redactiei Sanatatea Buzoiana, de Biroul de presa al MS.

 Pentru a preintampina aparitia de epidemii, Ministerul Sanatatii solicita  „sa se asigure, in principal, supravegherea populatiei din punct de vedere epidemiologic si monitorizarea calitatii apei potabile in zonele afectate, precum si dezinfectia fantanilor.Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenta medicala de urgenta pentru toate persoanele aflate in dificultate si se vor verifica stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanti, vaccinuri pentru acordarea asistentei medicale pentru prevenirea imbolnavirilor, in cazul in care este necesar”, se mai precizeaza in comunicat.

 De asemenea, ministrul Nicolaescu solicita directiilor de sanatate publica sa colaboreze cu inspectoratele pentru situatii de urgenta, prin structurile subordonate, in vederea asigurarea evacuarii gravidelor, al dializatilor si a oricaror alte persoane care necesita masuri speciale de evacuare. Totodata, medicii de familie sunt rugati sa asigure asistenta medicala in permanenta si sa monitorizeze starea de sanatate a populatiei din zonele afectate de inundatii.

Pentru prevenirea imbolnavirilor,  specialistii MS recomanda populatiei sa utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiarta si racita, sa consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, sa evite expunerea prelungita la umezeala, sa pastreze alimentele in conditii igienice, sa respecte igiena individuala, iar la primele semne de boala, sa se prezinte la cel mai apropiat medic sau spital. 

Autoritatile sanitare buzoiene spun ca sunt pregatite pentru orice situatie de urgenta, atat cu medicamente cat si cu personal de specialitate.


Adaugati un comentariu


 

*