Creații vestimentare, licitate pentru a sprijini 1.200 de paciente din medii defavorizate

Aparținând unor cunoscuți designeri, creațiile vor fi prezentate în cadrul unui eveniment caritabil organizat la initiativa unor elevi de liceu, în scopul asigurării de servicii medicale prin Programul „Ajută o mamă să se ridice din nou”.

 

În această seară, la București, are loc o prezentare de modă în scop caritabil, în cadrul căreia câte o creație a șase designeri români cunoscuți vor fi scoase la licitație. Inițiativa prezentării de modă aparține unor elevi din ultimul an de liceu și are ca scop strângerea de fonduri necesare continuării îngrijirilor și tratamentelor de care au nevoie 1.200 de femei cu nevoi speciale.

Fondurile astfel obținute vor fi direcționate către Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, în scopul continuării unui program prin care se asigură nevoile medicale ale celor 1.200 de femei cu probleme de sănătate, provenite din medii defavorizate, cu situații materiale precare. Cele mai multe dintre aceste paciente au copii și au fost incluse în programul „Ajută o mamă să se ridice din nou”, destinat tratării și monitorizării medicale gratuite, prin intermediul policlinicilor sociale ale fundației.

Sub numele Bucharest Charity Fashion Show, evenimentul din această seară este un „manifest al implicării tinerilor în cauze sociale” și are loc începând cu ora 19.00, la Stejarii Country Club. Banii strânși din vânzarea biletelor, care pot fi achiziționate on-line de pe site-ul evenimentului, reprezintă tot o donație în scop caritabil.

 

Cu această ocazie, designerii Rita Mureşan, Simona Semen, Agnes Toma, Diana Dianu, Aleha Toncea şi Aida Lorena își vor prezenta, pe podium, propriile colecții, iar la final, câte un articol vestimentar din fiecare colecție va fi scos la licitație.

Proiectul, inițiat de Ioana Țiriac, Gloria Mureșan și Parsa Kanani, care studiază la Școala Americană, a fost pus la punct în doar două luni, timp în care cei trei tineri au reușit să atragă de partea lor zeci de voluntari, designeri, modele, vedete, reprezentanţi ai unor companii, dispuși să dea o mână de ajutor pentru continuarea programului Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, în beneficiul celor 1.200 de paciente defavorizate.

„Cred că oricine trebuie să fie proactiv cu toate cauzele sociale, nu doar oamenii de afaceri. Nu contează cu cât ajuţi –  cu mult, cu puţin. În opinia mea, ceea ce contează este ca oamenii să muncească împreună. Rezultatul final este întotdeauna mai grandios decât suma tuturor bucăţelelor care îl compun”, a declarat Ioana Țiriac, unul din inițiatorii evenimentului.

Parsa Kanani speră ca evenimentul să fie „un început și o inspirație pentru tinerii care vor să inițieze proiecte de orice fel, cu impact social sau de business” și „să aducă energie și încredere în proiectele sociale”, iar Gloria Mureșan spune că „este  important ca oamenii de afaceri să ia parte la evenimentele sociale de caritate deoarece sponsorizarea și donațile lor fac o diferența în a ajuta cauza respectivă”.

 

Programul „Ajută o mamă să se ridice din nou” este derulat la Policlinica Socială Baba Novac a fundației umanitare, cu sprijinul sponsorilor și al campaniilor umanitare. Sponsorii și partenerii „contribuie la asigurarea nevoilor medicale ale acestor 1.200 de femei dezavantajate. 1.200 de mame înseamnă 2.000 de copii de care se îngrijesc dar care trăiesc mereu cu teamă că pot rămâne singuri. De aceea, proiectul are nevoie de sprijin constant”, se specifică într-un comunicat al fundației. În același document se menționează că peste 30% din populaţia Bucureștiului nu are asigurări medicale, iar 50% dintre neasigurați sunt femei –  mame şi bunici.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este o organizaţie neguvernamentală care oferă, de peste şapte ani, o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale şi la preţuri foarte mici, persoanelor cu venituri sub 800 de lei pe lună, în cadrul unor policlinici sociale.

In 2017, fundația a lansat nouă programe medicale – Ajută o mamă să se ridice din nouÎmpreună pentru acces la sănătate, Împreună pentru mame și copii sănătoși, Cancerul nu ne mai desparte, Împreună oferim sănătate și demnitate, Împreună pentru sănătate și speranță,  Împreună pentru inimile pacienților sociali, Zâmbete  pentru mame și copii dar și continuarea celor din anii trecuți Programul pentru Sănătatea Femeii, Programul Dentist pentru copiii pacienților sociali și Programul de Grup de suport psihologic pentru femeile bolnave de cancer „Restart la viață”.

 


Adaugati un comentariu


 

*