Elixirul tineretii, ascuns in piersici

28 iunie 2015 | 0 comentarii |

Pe langa o multime de beneficii pentru sanatate, piersicile au efecte miraculoase in incetinirea procesului de imbatranire, s-a dovedit in urma unor studii stiintifice.

 

piersici (1)Sunt gustoase si aromate, fie ca le consumam sub forma cruda sau conservata, le folosim la prajituri si torturi dintre cele mai sofisticate. Dar, pe langa gust si aroma, piersicile aduc un aport important de vitamine si minerale pentru organsim si chiar pot inlocui bauturile energizante sau cafeaua, sustin cercetatorii in nutritie. In aceasta perioada calduroasa, piersicile sunt excelente pentru hidratare, intrucat contin aproximativ 87 la suta apa. Pot fi considerate, de asemenea, un aliment excelent pentru cei care tin la silueta, pentru ca 100 de grame de piersici au in jur de doar 43 de calorii, in timp ce aceeasi cantitate de struguri are aproape dublu. Aceeasi cantitate de piersici are 0,7 grame de proteine, 11 grame de carbohidrati, 5 grame de calciu, doua grame de fibre, 12 miligrame de fosfor, care ajuta la mentinerea sanatatii celulelor nervoase, 197 miligrame de potasiu sau 6,6 miligrame de vitamina C care intaresc rezistenta organismului. Printre altele, piersicile sunt benefice si in combaterea anemiei, constipatiei sau a hipertensiunii arteriale.

 

piersici (2)Nutritionistii mai spun ca piersicile sunt de un mare  ajutor in cazul gastritei, a inflamatiilor rinichilor, in bronsite sau astm. Exista studii care arata ca piersicile aduc un aport important si de vitamina A, care ajuta organismul sa tina departe formarea celulelor maligne in organe si glande cu tesut epitelial. Un studiu recent arata ca pulpa piersicilor contine antioxidanti importanti, care ajuta organismul sa lupte impotriva formarii radicalilor liberi.

Se mai spune despre piersici ca au efect in ceea ce priveste incetinirea procesului de imbatranire celulara. Nu au colesterol, iar numeroase cercetari arata ca, pe langa faptul ca tin departe bolile de inima si diabetul, compusii fenolici au si proprietati care lupta impotriva obezitatii. Piersicile, pentru ca au un continut ridicat de fibre si potasiu, pot fi de mare ajutor intr-o cura de detofixiere. De asemenea, potasiul ajuta la mentinerea sanatatii rinichilor, a presiunii arteriale normale si ajuta la reglarea cantitatii de lichid intracelular.

 

piersiciToate vitaminele continute de aceste fructe aromate sunt, de asemenea, o adevarata binecuvantare epiteliala, sustin, la randul lor, cosmeticienii. Chiar si simpla frecare a fetei cu o felie de fruct, urmata de odihna timp de 15 minute inainte de clatire, garanteaza un efect revigorant asupra pielii. Mai mult, in functie de ingredientele cu care este combinata, piersica se transforma in masti naturale eficiente:
– Pulpa unei piersici impreuna cu o lingurita de iaurt, o lingurita de suc de castravete si tot atata suc de morcov formeaza o masca recomandata pielii expuse direct razelor solare la plaja.
– Pulpa unei piersici asociata unui galbenus de ou va alcatui o masca ideala pentru sporirea hidratarii.
– Din trei linguri de suc de piersica, trei linguri de smantana si un strop de suc de lamaie faci un tratament excelent pentru tenul normal/uscat.
– Combinarea unei piersici decojite si pasata cu o lingurita de ulei de migdale constituie o varianta foarte buna tot pentru tenul normal/uscat.
– Pulpa de la o piersica amestecata cu albus de ou este indicata tenului gras/mixt pentru ca masca obtinuta reduce si inchide porii.
– Piersica amestecata cu 3 lingurite de argila are acelasi efect de reducere a excesului de sebuum, fiind potrivita aceluiasi tenul mixt/gras.
– In combinatie cu mierea si ovazul (astfel incat sa rezulte un amestec vascos usor de intins), piersica face minuni in exfolierea fetei si a corpului.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*