Eveniment științific în premieră mondială, organizat în România

Primul congres internațional de sănătate totală perinatală își deschide astăzi lucrările, la Centrul Internațional de Conferințe de la Sinaia.

 

România are privilegiul de a găzdui primul congres internațional dedicat sănătății totale perinatale, eveniment a cărei tematică se va axa pe primele 1.000 de zile de viață și importanța asigurării îngrijirilor necesare nou-născutului și copilului mic, îngrijiri care își vor pune ampenta pe sănătatea acestuia pentru întreaga viață.

Evenimentul debutează astăzi, în premieră mondială, și are loc la Sinaia, la Centrul Internațional de Conferințe, lucrările urmând a se desfășura pe parcursul a patru zile, până sâmbătă, 30 iunie. După cum Sanatateabuzoiana.ro a relatat la momentul respectiv, înscrierile pentru congres s-au deschis la începutul lunii trecute, iar participanții sunt așteptați astăzi la Sinaia, unde vor avea parte de 4 zile de dezbateri, prezentări și sesiuni stiințifice susținute de personalități recunoscute pe plan mondial în diferite domenii ale medicinei, Congresul promovînd colaborarea interdisciplinară. Evenimentul șttințific prezidat prezidat de prof. univ. dr. Eliot Sorel, profesor la Universitatea George Washington din SUA și de prof. univ. dr. Nicolae Suciu, managerul Institutului de Îngrijire a Mamei și Copilului Alfred Rusescu și vicepreședinte al Societății Române de Obstetrică și Ginecologie.

Tematica abordată în cadrul primei ediții a International Perinatal Total Health Congress va evidenția cele mai recente descoperiri în cercetare și aplicațiile lor în genomică, microbiom, sistem imunitar.

 

Promovarea sănătății, protecția, prevenirea bolilor în perioada perinatală, vaccinurile, vaccinările și relevanța lor pe tot parcursul vieții, alăptarea, siguranța alimentară pentru mame și sugari, rolul tehnologiei comunicațiilor, îngrijirea integrată și influența mediului înconjurător asupra creierului bebelușilor – sunt alte teme ce vor fi abordate pe parcursul celor patru zile ale congresului.

Calitatea excepțională a evenimentului este anticipată de contribuțiile științifice ale speakerilor plenari, care alcătuiesc un program știintific global, integrativ și multidisciplinar: profesor Michael Marmot, Marea Britanie, Equity from the Start; profesor Amanda Howe, Marea Britanie, Integrating Perinatal Primary Care: The Importance of Family Medicine; profesor Gian Carlo Di Renzo, Italia, Preterm Birth: Prediction and Prevention; profesor Julie Boom, SUA, Vaccines and Vaccinations: Lifelong Health Relevance; profesor Hany Aly, SUA, Fetal and Neonatal Programming: the Origins of Adult Diseases; profesor Weili Lin, SUA, Baby Connectome Project (BCP): Implications on Brain Development in the First Five Years of Life; profesor Helen Herrman, Australia, Partnerships for Perinatal TOTAL Health.

Evenimentul se desfășoară sub egida Academiei Române, iar organizatorii spun că se va pune accent și pe dezvoltarea tinerilor profesioniști, facilitându-le  accesul la informații de ultima oră și schimbul de informații cu experți din întreaga lume. Astfel, comitetul științific a inclus în desfășurătorul congresului o serie de sesiuni dedicate exclusiv tinerilor rezidenți din obstetrică și ginecologie, pediatrie, neonatologie, medicină de familie, sănătate publică, în cadrul cărora tinerii doctori români și străini vor prezenta rezultatele propriilor cercetări și vor stabili un dialog interdisciplinar.

 

Organizatorii au subliniat că principalele obiective ale acestei manifestări științifice de talie internațională au în vedere definirea importanței primelor o mie de zile de viață și a consecințelor acestora asupra sănătății pe tot parcursul vieții, cu accent pe cercetare, educație și formare, pe sisteme și servicii de sănătate și politici în domeniul sănătății. Totodată, congresul își propune să evidențieze proiectele inovatoare și transdisciplinare care demonstrează avantajele colaborării și integrării în atingerea sănătății totale

Evenimentul este o inițiativă comună a Asociației Mondiale a Medicilor de Familie, a Asociației Mondiale de Psihiatrie, a Asociației Mondiale de Psihiatrie Socială, a UMF Carol Davila, a Universității Politehnice București, a UMF” Timișoara, a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu,  Asociației Române de Obstetrică și Ginecologie, a Asociației Române de Neonatologie, a Societății Române de Pediatrie, a Societății Naționale de Medicină a Familiei, a Asociației Române de Sănătate Publică și Management Sanitar, a Asociației Române de Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesii Asociate și a Asociației Române de Epidemiologie.

 


Adaugati un comentariu


 

*