Facultatea de Medicină din Cluj, prima din România admisă în ECTS-Medicine Association

11 mai 2018 | 0 comentarii |

În acest fel, facultatea de medicină clujeană devine membră a acestei asociații europene de elită prin intermediul căreia au loc schimburi de studenţi, prin folosirea Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS). 

 

Facultatea de Medicină a UMF „Iuliu Hațieganu” a fost recent acceptată ca membru în organizația europeană ECTS-Medicine Association (ECTS-MA), la Adunarea generală care a avut loc la Universitatea din Heraklion, Creta, anunță universitatea clujeană, printr-un comunicat.

Apartenența la ECTS-MA este o recunoaștere a calității învățământului oferit de o anumită facultate de medicină, doar 20% dintre facultățile europene fiind invitate să adere la această organizație. Astfel, din România am fost singura facultate de medicină propusă pentru a adera la ECTS-MA, din SE Europei fiind membre doar Universitatea Carol din Praga, Universitatea Zemmelweiss din Budapesta și Universitatea din Ljubliana, fapt cu atât mai onorant pentru noi. Pentru a fi admis în această prestigioasă organizație, trebuie ca propunerea să fie susținută de 2 universități membre. Facultatea noastră a fost propusă de Universitatea de Medicină din Viena, cu care avem o lungă și fructuoasă colaborare, fiind susținuți și de rectorul Universității din Oviedo, prof. dr. J. Arguellas, președintele în funcție al ECTS-MA”, a precizat prof. dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină clujene.

 

Prof. dr. Anca Buzoianu

Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca devine astfel prima facultate de medicină din România membră în această rețea europeană de elită. „Am prezentat candidatura facultății și am răspuns sesiunii de întrebări a membrilor adunării generale ECTS-MA. Votul membrilor a fost unanim în favoarea acceptării candidaturii”, a mai spus prof. dr. Anca Buzoianu, care la jumătatea lunii martie primea, din partea președintelui Franței, Emmanuel MacronOrdinul Național de Merit în grad de Cavaler, în semn de recunoaștere a realizărilor Facultății de Medicină din Cluj în relație cu Franța și francofonia.

Fondată în 2004, ECTS-MA este o rețea instituțională ai cărei membri sunt facultăţi de medicină din Uniunea Europeană, Elveția şi Norvegia, reunite cu scopul optimizării schimburilor de studenţi europeni, prin folosirea Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS).

Asociația a fost creată iniţial printr-un proiect-pilot, ca rețea tematică reunind 30 de facultăţi de medicină membre, în prezent numărul acestora fiind de 45. Întâlnirile anuale au rolul de a clarifica problemele ivite în cadrul schimburilor de studenți și cadre didactice din domeniu, optimizându-le, facilitând schimburile de bune practici şi oportunităţile de a aplica la proiecte europene în domeniul educaţiei medicale, în vederea creşterii calităţii acestuia.

 


Adaugati un comentariu


 

*