Florian Bodog acuza proasta gestionare a fondurilor din Sanatate

12 ianuarie 2017 | 1 comentariu |

In primul interviu acordat in calitate de ministru al Sanatatii, acesta sugereaza ca predecersorul sau nu a reusit sa cheltuiasca peste 600 de milioane de lei din bugetul alocat.

 

Florian Bodog

In cursul acestei saptamani, noul ministru la Sanatatii, Florian Bodog, a acordat un prim interviu, publicatiei locale Jurnalul Bihorean, judet in care actualul ministru a profesat inainte de a primi portofoliul de la Guvern. Pe langa mentionarea proiectelor pe care si le-a propus, actualul ministru nu a scapat ocazia de a arunca si cateva sageti in directia fostei conduceri a ministerului. Astfel, Bodog a sugerat ca Vlad Voiculescu nu a fost in stare sa cheltuie toti banii pe care i-a avut la dispozitie si ca a refuzat sa aloce bani unor spitale care risca sa fie inchise.

In acest context, Florian Bodog, care si anul trecut a criticat, in numeroase ocazii Guvernul Ciolos si pe ministrii Sanatatii, a declarat, pentru publicatia bihoreana, ca anul trecut s-a inregistrat un excedent bugetar de peste 600 de milioane de lei la Sanatate, bani pe care echipa condusa de fostul ministru nu a reusit sa ii cheltuiasca in sistemul medical, desi nevoile sunt mari. Totodata, ministrul sugereaza ca nu s-a dorit alocarea anumitor sume unor spitale, dins in acest sens exemplul Institutului Fundeni.

 

hol spital (1)Florian Bodog afirma ca a avut cateva discutii cu managerul acestei unitati medicale, care i s-a plans ca „l-a tot rugat pe unul din ministrii de anul trecut sa aloce bani pentru acest spital” dar a fost refuzat constant. Totodata, ministerul ar fi refuzat sa aloce bani si pentru cele 100 de spitale care risca sa nu primeasca autorizatie de functionare pentru ca nu si-au indeplinit planul de conformare pe anul 2016, Bodog acreditand astfel discret afirmatiile facute de Liviu Dragnea la scurt timp dupa investirea noului guvern, conform carora Vlad Voiculescu ar fi intentionat inchidertea a 100 de spitale.

Florina Bodog mai afirma ca va incerca sa salveze de la inchidere aceste spitale, printr-un demers pentru obtinerea de bani din fondul de rezerva al guvernului si prelungirea termenului pentru predarea planului de conformare in cazul celor 100 de unitati medicale.

Mai mult, ministrul sustine si ca „programul Bancii Mondiale a fost blocat pentru ca nu s-au mai cheltuit banii de acolo, si acum exista riscul de a fi luati inapoi. Voi incerca sa deblochez banii pentru a fi alocati radioterapiei, unitatilor de primiri urgente si infiintarea unei unitati pentru arsi”.

 

ambulanta-buzau(2)Despre celelalte planuri ale sale pentru actualul mandat, Florian Bodog a precizat ca doreste dotarea medicilor de familie cu aparatura minimala si dotarea ambulatoriilor existente si a centrelor de permanenta. „In orice astfel de cabinet, pacientii trebuie sa beneficieze identic de aceeasi aparatura si calitate a serviciilor medicale, tocmai pentru a usura munca celor din Urgente”, a declarat ministrul in interviul acordat publicatiei bihorene.

Bodog a vorbit si despre pensiile speciale petru personalul de la Ambulanta, precizand ca proiectul de lege in acest sens a fost adoptat in Senat si urmeaza sa fie dezbatut in Camera Deputatilor. „Consider ca facilitatile din aceasta lege pentru personalul de la Ambulanta sunt total justificate, din cauza stresului extrem de ridicat, a turelor grele de zi, noapte, sarbatori, a volumului imens de munca, a conditiilor speciale in care lucreaza, a riscurilor vitale la care se expun, inclusiv la agresiuni din partea apartinatorilor”, a mai declarat in acest sens ministrul Sanatatii.

 

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Bogdan Pop spune:

    Ce predictibili sunt politicienii din acest partid. Faza 2 urmeaza: nu putem face mai nimic in 4 ani. Dupa 4 ani sau chiar mai repede urmeaza niste dosare pentru deturnare de fonduri sau luare de mita. Oricum deja au cativa dosare din guvern. Si dupa 4 ani o luam de la capat.

Adaugati un comentariu


 

*