Francul elvetian a coborat sub 4 lei

15 septembrie 2017 | 0 comentarii |

eurusdgold-2

Raportul euro/leu a avut si joi o evolutie plictisitoare, in jurul pragului de 4,6 lei, insa francul elvetian a scazut sub pragul de 4 lei, dupa aproape trei ani.

Cursul monedei elvetiene a scazut de la 4,0014 la 3,9984 lei, un curs mai mic fiind inregistrat in data de 14 ianuarie, cu o zi inainte de decizia Bancii Centrale a Elvetiei (BNE) de a renunta la pragul minim de 1,20 franci/euro.

Cotatiile de pe pietele internationale fluctuau joi, intre 1,144 si 1,153 franci/euro. Retragerea s-a produs dupa declaratia de politica monetara a BNE care aprecia ca francul se afla inca la „un nivel inalt” si ca va continua sa intervina „pe cat este necesar”, in conditiile in care cresterea estimata a PIB-ului Elvetiei a fost redusa de la circa 1,5% la aproape 1%.

Tranzactiile euro din piata valutara s-au realizat intre 4,598 si 4,603 lei, astfel ca media a fost anuntata la 4,5984 lei fata de 4,5986 lei, fiind a 14-a sedinta consecutiva in care se incearca depasirea pragului de 4,6 lei. Cotatiile de la ora 14:00 erau de 4,601 – 4,604 lei.

Cursul dolarului american a crescut de la 3,8421 la 3,8657 lei, mai sus cu 5,41 bani fata de finalul saptamanii trecute. Cotatiile din piata fluctuau intre 3,864 si 3,877 lei.

Monedele din regiune continuau sa se deprecieze fata de eruo, cea poloneza la 4,28 – 4,29 zloti, iar cea maghiara la 307,8 – 308,5 forinti.

Sperantele investitorilor ca Administratia de la Casa Alba va reusi sa obtina acordul Congresului  pentru a putea demara un program de reducere a impozitelor la inceputul anului viitor, a avut un efect pozitiv asupra dolarului.

Perechea euro/dolar se tranzactiona pe pietele internationale intre 1,1867 si 1,1910 dolari, fata de maximul de 1,2092 atins la finalul saptamanii trecute.

 

*Analiza zilnica valutara & futures (cuprinde date si informatii disponibile pana la ora 14.00) este realizata de Radu GEORGESCU – DOMUS M&D

 


Categorii: Business, Financiar

Adaugati un comentariu


 

*