Informatii noi referitoare la examenul de rezidentiat

11 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Acesta se va sustine pe data de 23 noiembrie, sub forma de tert grila, cu 200 de intrebari la care canditatii pot raspunde in interval de patru ore.

 

examen carol-davilaIn urma cu o luna, Ministerul Sanatatii a decis amanarea cu o saptamana a examenului de rezidentiat pentru ca acesta sa nu se suprapuna cu turul al doilea ala alegerilor electorale, programat sa aiba loc pe 16 noiembrie. Rezidentiatul se va sustine, astfel, pe data de 23 noiembrie, atat pe post cat si pe loc, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie.

Conform ultimelor informatii primite de la Ministerul Sanatatii, examenul se va sustine in sase centre universitare, repartitia judetelor fiind urmatoarea:

La Bucuresti se va da examen pentru posturile publicate in judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si in Capitala si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

La Cluj-Napoca pentru posturile publicate in judetele Alba, Bihor, Cluj, Maramures, Salaj, Satu Mare si pentru locurile publicate in centrele universitare Cluj-Napoca si Oradea.

La Craiova pentru posturile publicate in judetele Brasov, Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea.

La Iasi pentru posturile publicate in judetele Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea si pentru locurile publicate in centrele universitare Iasi si Galati.

La Targu Mures pentru posturile publicate in judetele Bistrita-Nasaud, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu si pentru locurile publicate in centrele universitare Targu Mures si Sibiu.

La Timisoara pentru posturile publicate in judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timisoara si pentru locurile publicate in centrele universitare Timisoara si Arad.

 

rezidentiCandidatii de la ministerele cu retea sanitara proprie si cei pentru Ministerul Educatiei Nationale vor sustine concursul numai in Centrul universitar Bucuresti.

Centrele universitare care organizeaza concursul desemneaza comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universitatii. In cazul in care intr-un centru universitar se vor constata incalcari flagrante ale metodologiei de concurs sau vicierea rezultatelor de concurs, Ministerul Sanatatii isi rezerva dreptul de a anula rezultatele concursului din centrul universitar respectiv, situatie in care concursul va fi reluat in acelasi centru, pe cheltuiala universitatii de medicina si farmacie respective.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60 la suta din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari, pentru fiecare domeniu.

 

rezidenti .Ocuparea locurilor sau posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, pe fiecare centru universitar, in limita locurilor si posturilor publicate pentru fiecare domeniu, in centrul universitar respectiv, alcatuindu-se o singura clasificare pentru fiecare domeniu.

Cele 200 de intrebari de concurs sunt de doua tipuri, 25 la suta  din fiind intrebari tip complement simplu, cu un singur raspuns corect posibil din 5, fiecare intrebare cu raspuns corect notandu-se cu 4 puncte. 75 la suta dintre intrebari sunt de tip complement multiplu, cu 2 – 4 raspunsuri corecte.

Departajarea candidatilor care au obtinut punctajul maxim posibil se face prin sustinerea unei probe suplimentare de departajare, care consta in 100 de intrebari din tematica si bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcatuite cu 24 de ore inainte de sustinerea probei, intr-un sediu securizat. Aceasta proba are loc in ziua de sambata, 29 noiembrie, in centrul universitar in care s-a desfasurat concursul.

 


Adaugati un comentariu


 

*