Institutul Parhon detine prima sala de sport destinata pacientilor care sufera de obezitate

Obiectivul a fost inaugurat luni, cu prilejul celebrarii Zilei Mondiale a Sanatatii, de catre ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu si ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo.

 

Institutul Parhon

Institutul Parhon

Un proiect mai vechi pe care oficialii din Ministerul Sanatatii si cei din Ministerul Tineretului si Sportului il aveau in vedere, a fost facut la inceputul acestei saptamani, prin inaugurarea primei sali de sport intr-un spital in care se desfasoara activitati de recuperare medicala. Multa vreme, proiectul, prin care se intentioneaza deschiderea unor astfel de sali in fiecare spital in care se desfasora activitati medicale de recuperare motorie, a stat „la sertar”, ambele ministere avand alte prioritati. In cele din urma s-a trecut la punerea in practica a acestuia, prima sala de sport de acest gen fiind inaugurata ieri, la Institutul National de Endocrinoclgie I.C. Parhon. Sala este destinata in mod special dezvoltarii si recuperarii persoanelor care sufera de obezitate si este singura de acest gen din tara, sefii celor doua ministere dand asigurari ca vor mai fi deschise si alte obiective similare, in viitor. Obiectivul a fost inaugurat  de cei doi ministri, in cadrul activitatilor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii.

 

Nicolae Banicioiu,. ministrul Sanatatii

Nicolae Banicioiu,. ministrul Sanatatii

Cu aceasta ocazie, ministrul Banicioiu a precizat ca inaugurarea salii de la Institutul Parhon este doar un prim pas in cadrul proiectului comun derulat de cele doua ministere si ca seria dotarilor de acest gen va continua si la alte spitale din Capitala si din tara. „Daca doamna ministru Szabo ne ajuta si pe viitor, vom continua seria dotarilor de acest gen si in alte spitale din Capitala si din tara, si cred ca eu ca este in beneficiul pacientilor. Sper sa fie si in beneficiul personalului si e un indemn catre un mod de viata mai sanatos, un mod de a-i educa pe copii ca trebuie sa faca miscare, cum ziceam, 30 de minute minim pe zi de miscare inseamna o viata mult mai sanatoasa si mult mai echilibrata”, a declarat Nicolae Banicioiu, care nu a uitat ca a detinut portofoliul de la Sport pana de curand. El a precizat, de asemenea, ca se doreste ca in scolile romanesti sa fie introduse ore suplimentare de sport pentru ca elevii sa faca astfel mai multa miscare si sa fie mai sanatosi.

 

Gabriela Szabo

Gabriela Szabo

La randul sau, Gabriela Szabo, sportiva cu performante mondiale notabile, acum ministru al Tineretului si Sportului, a precizat ca deschiderea primei sali de sport din cadrul unei unitati medicale reprezinta priml demers concret in cadrul unei campanii nationale desfasurate sub deviza „educatie prin sport”. Aceasta a fost de acord cu necesitatea mai multor ore de sport in orarul elevilor, mentionand insa ca sportul trebuie sa devina o prioritate si in mediul universitar. „Trebuie sa umblam la educatie. Prin educatie putem constientiza populatia ca trebuie sa faca sport. Daca ne uitam astazi pe statistici, la nivel national, 60 la suta din populatia Romaniei nu practica niciun fel de exercitiu fizic. Este, deci, foarte mult de munca, iar rezultatele in sport nu se vad de azi pe maine, se vor vedea in timp. Sportul nu inseamna doar un stil de viata sanatos, ci inseamna si o parte din educatie, ceea ce ne formeaza pe noi ca oameni. Acum, una dintre prioritatile noastre si ale domnului ministru, inca de cand a fost la noi, la Ministerul Tineretului si Sportului, a fost si este sa avem cat mai multe ore de sport in scoala”, a declarat Gariela Szabo.

 


Categorii: Actual, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*