Maria Mirela Ionita este, oficial, noul director adjunct al DGASPC Buzau

9 octombrie 2017 | 2 comentarii |

Agentia Nationala a Functionarilor Publici confirma, astazi, promovarea acesteia in functie in urma examenului, iar dupa ce si Consiliul Judetean Buzau va valida rezultatele, noua echipa manageriala a institutiei de ocrotire a judetului va fi completa.

 

Maria Mirela Ionita

Incepand de astazi, echipa manageriala a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau se poate spune ca este, in sfarsit, completa, dupa lungi perioade de interimat si mai multe runde de examene pentru ocuparea functiilor de conducere.

Maria Mirela Ionita, fosta directoare a Complexului de Servicii pentru Persoane Varstnice „Alexandru Margjhiloman”, din subordinea Primariei Buzau, este, oficial, noul director executiv adjunct al institutiei de ocrotire sociala a judetului. Ea a promovat cu brio examenul pe care l-a sustinut pentru acest post, la Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), obtinand la proba scrisa 82 de puncte, iar la interviu, 94,2 puncte (din 100 posibile).

Pe langa faptul ca este primul candidat la o functie de conducere a DGASPC Buzau (dupa ce acestea au devenit functii publice) care a fost capabila sa promoveze examenul de la prima inscriere, Maria Mirela Ionita vine pe acest post cu o lunga experienta in asistenta sociala, dupa aproximativ 12 ani in care a coordonat activitatea Complexului pentru varstnici „Alexandru Marghiloman”, dar si dupa o intensa activitate de voluntariat in sprijinul familiilor aflate in dificultate si mai ales a copiilor defavorizati. Ea insasi mama a patru copii, stie ce inseamna dragostea si grija de care au nevoie micutii si este deosebit de sensibila cand afla ca exista copii neglijati, neajutorati si mai ales abuzati, astfel ca si-a propus sa elimine, pe cat posibil, aceste neajunsuri.

*Citeste si: Maria Mirela Ionita, aproape director adjunct al DGASPC Buzau

 

In exclusivitate pentru SanatateaBuzoiana.ro, Maria Mirela Ionita a declarat ca este fericita pentru ca a putut trece cu bine de acest examen, dar mai ales ca din noua pozitie va putea demonstra ca are vocatie pentru activitati de protectie sociala si, impreuna cu echipa cu care va lucra este sigura ca „se vor putea realiza multe lucruri bune pentru persoanele care au nevoie de ajutor, atat pentru a duce o viata normala, cat si pentru a se integra in societate. Eu cred ca obiectivul general al oricarei persoane care vine pe o astfel de functie este sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a moderniza si a eficientiza activitatea institutiei, in beneficiul persoanelor vulnerabile, fie ca sunt acestea copii, adulti sau persoane varstnice”.

Mizand pe propria-i flexibilitate in gandire si pe adaptabilitate, noua directoare adjuncta a DGASPC este convinsa ca principalul atuu al noii echipe manageriale este acela ca atat directorul general cat si adjunctii pleaca de la cam acelasi start (directorul general executiv si directorul adjunct economic si-au preluat posturile recent), toate cele trei persoane au cam aceeasi varsta si astfel exista toate premisele ca, impreuna, sa poata stabili obiective care se vor si putea atinge.

 

Intre prioritatile pe care le are in vedere se numara atragerea cat mai multor ONG-uri in activitati de protectie sociala, dar si la implementarea unui proiect prin care sa se asigure asistenta sociala si sustinerea adultului tanar care, la ora actuala, intampina mari dificultati dupa ce ramane fara sprijinul parintilor carora le supravietuieste. „Ma gandesc la infiintarea unui complex de ingrijire a acestor persoane, dar si la infiintarea unui centru de zi in care parintii care ingrijesc astfel de tineri ii pot lasa pentru perioade scurte, in care au nevoie sa-si rezolve anumite probleme personale. La ora actuala, astfel de parinti sunt grevati de dreptul de a se ocupa si de problemele lor, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca nici nu poate fi vorba de o internare de mai lunga dirata sau de rezolvarea unor probleme proprii de sanatate”, mai spune Maria Mirela Ionita, convinsa ca DGASPC va cunoaste, in perioada urmatoare, un „restart” benefic atat pentru cei care lucreaza in sistem, dar mai ales pentru beneficiari.

 

In perioada urmatoare, Agentia Nationala a Functionarilor Publici va organiza concurs pentru ocuparea altor trei posturi vacante in cadrul DGASPC Buzau. Astfel, in data de 26 octombrie, la ora 10,00, la sediul ANFP se va sustine proba scrisa pentru ocuparea postului de sef  Serviciu Contabilitate, pentru care dosarele de inscriere se pot depune la sediul ANFP, pana la data de 15 octombrie 2017. Detalii despre continutul dosarului, bibliografie si conditiile de participare se pot afla accesand pagina oficiala a ANFP, sectiunea „concursuri”.

In aceeasi zi, la aceeasi ora si tot la sediul ANFP se va sustine proba scrisa pentru ocuparea functiei vacante de sef Serviciu Resurse Umane din cadrul DGASPC, pentru care se primesc inscrieri tot pana la 15 octombrie, iar detaliile despre consitiile de inscriere si concurs au fost afisate pe pagina concursului.

In sfarsit, in data de 2 noiembrie si tot la sediul ANFP este programat concursul pentru ocuparea postului vacant de sef  Birou Adoptii si Postadoptii din cadrul DGASPC. Detalii despre concurs au fost afisate pe pagina destinata organizarii acestuia.

 


Categorii: Actual, Institutii, Stiri

Comentarii (2)

  1. Roxelana Radu spune:

    Felicitari!

  2. Ecaterina-Nicoleta Orăşanu spune:

    Să fie cu succes!

Adaugati un comentariu


 

*