Medicii stomatologi cer infiintarea unei noi specializari in domeniu

13 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Este vorba de Pedodontie, care ar trebui sa fie arondata medicinei dentare pediatrice.

 

copil-la-dentist-300x191La recent incheiatul Congresul International al Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice, ce a avut loc la finele saptamanii trecute in Capitala, medicii dentisti din Romania au fost, in unanimitate, de acord cu oportunitatea infiintarii unei noi specializari in domeniul stomatologiei, fiind deja facute primele demersuri necesare in acest sens. Este vorba despre Pedodontie, specializare care ar urma sa fie adaugata celor existente in domeniul medicinei dentare pediatrice, domeniu ce necesita o mai buna abordare decat cea acordata in prezent.

Infiintarea acestei noi specializari este sustinuta si de Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, al carui reprezentant, medicul Alexandru Brezoescu, a facut cunoscut acest fapt in deschiderea celei de-a 18-a editii ca Congresului medicilor stomatologi. Acesta a declarat ca s-au facut demersurile necesare pe langa autoritati, iar semnalele primite sunt pozitive. Medicul a explicat ca prin infiintarea acestei noi specializari se doreste si cresterea numarului de cabinete stomatologice scolare, avand in vedere ca la nivelul Capitalei sunt aproximativ 125 de medici stomatologi care isi exercita activitatea in cabinetele unitatilor de invatamant, iar in provincie, medicina scolara in general si cea stomatologica in special aproape nu exista.

 

Dr. Alexandru Brezoescu

Dr. Alexandru Brezoescu

Referitor la numarul de medici dentisti aflati in relatie contractuala cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Brezoescu a mentionat ca anul acesta sunt inscrisi 209 in Capitala, din totalul de 5.300 de medici dentisti. Numarul mic de specialisti aflati in contract cu CNAS in 2014 se datoreaza stoparii alocarii de fonduri din partea autoritatilor, dupa trimestrul I al anului 2013.

Bugetul alocat stomatologiei in ultimele luni ale acestui an s-a dublat, reluandu-se contractele cu CNAS de la 1 iulie 2014, dupa o sistare de mai bine de un an. Dr. Alexandru Brezoescu a precizat ca cei mai afectati de sistarea fondurilor pentru cabinetele stomatologice in anul 2013 au fost pensionarii cu venituri mici si copiii, motiv pentru care specialistul apreciaza ca ar trebui ca autoritatile sa incurajeze si crearea de cabinete stomatologice pentru pacientii cu nevoi speciale.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*