Medicover a achiziționat Centrul Medical Academica

Tranzacția perfectată de grupul suedez presupune preluarea celor două clinici Academica situate în zone premium din Capitală.

 

Adrian Peake

Furnizorul de servicii medicale private Medicover a anunțat, zilele acestea, finalizarea procedurilor de achiziție a Centrului Medical Academica, tranzacție prin care compania își consolidează prezența pe piața medicală din Capitală și din România.

Ne bucurăm să anunțăm că rețeaua Medicover continuă să se extindă și să evolueze pentru a oferi pacienților cele mai bune servicii medicale și pentru a fi mai aproape de aceștia, lucrând la cele mai înalte standarde. Aceste două noi locații premium din București reprezintă un pas suplimentar în strategia de creștere a companiei de anul acesta. Prin această tranzacție consolidăm poziția Medicover pe piața de servicii medicale și de diagnostic”, a declarat Adrian Peake, managerul general al Medicover, citat într-un comunicat referitor la această tranzacție.

Medicover unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est asigură servicii medicale integrate pacienților din 14 țări europene. În România este prezent de peste 21 de ani și dispune de o rețea de 25 de clinici proprii în țară (Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Pitești, Ploiești, Galați, Constanța, Năvodari, Eforie Nord) și în Capitală unde are un spital, o maternitate și zece clinici, cărora li se adaugă acum cele două clinici ale Centrului Medical Academica, situate în zona Aviatorilor și Pitar Moș, considerate zone rezidențiale premium.

 

Fondat şi administrat de patru medici români și controlat de familia medicului Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei, Centrul Medical  Academica reprezintă materializarea viziunii şi experienţei acestora. Pornind de la principiul „pacientul are dreptul să fie tratat complet şi corect”, s-a investit în trei direcţii principale, respectiv echipa de medici, echipamente şi locaţie.

Centrul Medical Academica oferă servicii medicale integrate clinice şi paraclinice, respectiv consultaţii în ambulatoriu pentru toate specialităţile clinice, intervenţii chirurgicale, analize de laborator şi investigaţii de imagistică medicală. Din echipa de profesioniști a Centrului fac parte, în momentul de faţă, 15 profesori şi conferenţiari universitari şi peste 100 de medici primari şi specialişti. Procesul de diagnosticare se sprijină pe investigaţii realizate cu ajutorul unor echipamente moderne, performante şi alese astfel încât tehnologiile utilizate să fie cât mai puţin invazive, menționează reprezentanții centrului.

 

 

Preluarea Centrului Medical Academica este a doua mare tranzacție efectuată în cursul acestui an de Medicover, după preluarea spitalului Pelican, principalul furnizor de servicii medicale private din Oradea, care deține 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare, iar prin preluaea sa, Medicover a devenit din acest an principalul furnizor de servicii medicale private din zona de nord-vest a țării.

Medicover face parte dintr-o rețea internațională de îngrijire medicală și diagnostic  listată la bursa din SuediaNasdaq Stockholm și este prezentă în România și prin laboratoarele Synevo.

Cele mai recente date financiare legate de activitatea Medicover România, comunicate la finele trimestrului întâi al acestui an, indică o creștere cu 19,1% a veniturilor, care au ajuns astfel la 21,2 milioane de euro, față de 17,8 milioane de euro, valoare raportată în perioada similară a anului trecut.

 

La nivel de grup, în perioada anlizată, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 19%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut – până la 80,3 milioane de euro și un un plus de 52.000 de abonați, comparativ cu finalul anului 2017.

În același timp, Divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri de 84,4 milioane de euro, cu 9,9% mai mari decât la sfârșitul anului anterior. Veniturile obținute în România reprezintă 13% din rezultatele Medicover, România fiind a treia piață ca pondere a veniturilor, după Polonia și Germania.

La nivel global, compania a raportat pe primul trimestru o creștere a veniturilor de 14,1%, comparativ cu perioada similară din anul trecut, până la 161,9 milioane de euro. În acest context, Fredrik Ragmark, managerul general al companiei a precizat că România și Polonia sunt piețele cu cea mai rapidă creștere, toate liniile de business având o evoluție pozitivă, sprijinită și de condițiile de piață stabile.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*