Medicul buzoian Ilie Matei, nominalizat la Gala Medica 2014

13 iunie 2014 | 2 comentarii |

Colegiul Medicilor din Romania organizeaza, pe 25 iunie 2014 editia a VI-a a Galei Medica, eveniment prin care aduce in lumina reflectoarelor oameni si organizatii care doresc sa schimbe ceva in sistem, iar prin eforturile lor sa puna lucrurile in miscare.

 

gala medicaA VI-a editie a Galei Medica, eveniment organizat anual de Colegiul Medicilor din Romania, si-a desemnat nominalizatii la premiile care vor fi acordate, anul acesta, pe data de 25 iunie.

Incepand cu 11 iunie, de la ora 12.00, pana la data de 22 iunie, la ora 18.00, cei care doresc sa-si exprime aprecierea fata de cei nominalizati o pot face exprimandu-si votul pe site-ul site-ul gala2014.cmr.ro.

La fiecare categorie, un premiu va fi acordat de juriu si unul de public, prin votul online. Se poate vota o singura data pentru fiecare categorie, iar daca unul dintre nominalizati primeste atat votul juriului cat si pe cel al publicului, acesta va primi un singur premiu, celalalt fiind oferit urmatorului clasificat.

In acest an sunt trei categorii noi: Tineri lideri, Cea mai buna campanie de informare in sanatate si Managementul cabinetului.

Juriul este format din: prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, dr. Constantin Carstea, vicepresedinte Colegiul Medicilor din Romania, dr. Gheorghe Borcean, vicepresedinte Colegiul Medicilor din Romania, dr. Calin Bumbulut, vicepresedinte Colegiul Medicilor din Romania, dr. Viorel Radulescu, secretar general Colegiul Medicilor din Romania.

 

Familia dr. Matei

Familia dr. Matei

Anul acesta, la Gala Medica s-a inscris si medicul buzoian Ilie Matei, care concureaza la categoria „Medicul intreprinzator”, alaturi de alti doi medici din Craiova si Constanta.

 Dr. Ilie Matei este seful Sectiei Cardiologie din Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, de specialitate medic primar cardiologie si medicina interna. Impreuna cu sotia sa, medicul pediatru Carmencita Matei a deschis clinica Mat Cord Biomedica in 1998, oferind consultatii medicale in medicina interna, cardiologie, pediatrie si ecografie. Trei ani mai tarziu, in 2001, si-a extins activitatea prin deschiderea unui laborator de analize medicale complete.

In acest an, cand li s-a alaturat si fiul, Florin-Lucian, si el medic cardiolog,  familia dr. Matei a inaugurat un nou proiect investitional, finantat prin prin programul Operational Regional 2007-2013 axa prioritara 4 „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, a carui valoare totala este de 3.094.631,72 lei, prin care a reusit extinderea clinicii prin constructia, amenajarea si dotarea cu echipamente medicale specifice.

Dr. Crina Stefanescu, premianta a Galei 2013

Dr. Crina Stefanescu, premianta a Galei 2013

Noul centru ofera servicii medicale in ambulatoriul de specialitate (neurologie, psihiatrie, diabet, nutritie si boli metabolice, alergologie, medicina muncii) si in regim de spitalizare de zi (servicii medicale integrate, constand in: analize medicale de laborator; examene medicale de specialitate – consultatii, precizarea diagnosticului, elaborarea planului terapeutic, tratament si monitorizarea pacientului aflat sub tratament), atat in contract cu CJAS Buzau, cat si cu plata.

Anul trecut, un alt medic buzoian a fost premiat la Gala Medica, este vorba despre dr. Crina Stefanescu, medic primar obstetrica-ginecologie, presedinte al Asociatiei Transplantatilor de Ficat – LIVERTRANS, ea insasi beneficiarul unui transplant. 

 

gala-medica_1180Nominalizarile Galei Medica – 2014:

„Cel mai bun comunicator medic” –  dr. Irina Badrajan, dr. Alis Grasu, prof. Dr. Florin Mihaltan, dr. Simona Carniciu.

Aceasta categorie doreste sa incurajeze medicii sa fie prezenti mai mult in spatiul public, sa isi faca cunoscute opiniile si problemele, dar si sa dezvolte comunicarea medic-pacient. De aceea, la aceasta categorie se pot inscrie medicii cu aparitii publice in 2013 si medici apreciati pentru buna comunicare medic-pacient.

 „Medicul implicat – premiul „Dr. Alexandru Pesamosca”conf. Dr. Aurel Bizo, dr. Danut Cocoi, dr. Dan Farcas.

Sunt multi medici care fac mult mai multe lucruri decat profesia lor de baza. Din acest motiv, dorim sa ii facem cunoscuti pe cei care se implica in comunitate, fac voluntariat, colaboreaza cu ONG-uri, asociatii de pacienti, etc.

„De profesie medic in Romania”dr. Carmen Pantis, dr. Ioana Grigoras, dr. Dan Cristea, dr. Madalina Dobrescu.

Avem medici buni, foarte cautati in strainatate. Unii dintre ei aleg sa ramana in Romania si sa lucreze in conditiile grele de aici, care lupta cu lipsurile sistemului de sanatate in fiecare zi. De aceea, prin intermediul acestei categorii, dorim sa facem cunoscute povestile acestor medici.

 

gala-medica_1148„Lideri de maine”dr. Anca Simionescu, dr. Vlad Nechifor, dr. Camelia Diaconu, dr. Vlad Predescu, dr. Bogdan Codorean.

In sistemul medical, lucreaza multi medici tineri foarte bine pregatiti. Ei sunt liderii de maine, de aceea Colegiul Medicilor si-a propus sa ii face cunoscuti cu ocazia acestui eveniment.

„Premiu pentru inovatie medicala” –  Clusterul Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est (IMAGO-MOL) si Reteaua Orphanet.

Categoria se adreseaza proiectelor de cercetare.

„Jurnalism de sanatate” – presa scrisa – Ioana Catalina Seciu Ivascu, Ziarul de Bacau, Demostene Sofron, Ziarul Faclia, Cluj Napoca, Anca Ardeleanu, revista Medic.ro si revista Med-Farm.

 „Jurnalism de sanatate” – audio-video – Emanuela Schweninger – Realitatea TV, Claudia Laslo – Radio Romania, Mihaela Julieta Ghita, Informatia TV Satu Mare, Iulia Visan – Pagina Medicala, Televiziunea Medicala Timisoara.

Sistemul sanitar este o sursa generoasa de stiri pentru jurnalisti. La categoria Jurnalism de sanatate se pot inscrie articole, reportaje, opinii despre sistemul sanitar si despre medici din 2013.‏

 

gala-medica_1142„Medicul intreprinzator” –  dr. Matei Ilie, dr. Stefania Tudorache, dr. Nicolae Ciufu.

La aceasta categorie se doreste promovarea si premierea unor medici care au avut initiativa deschiderii unui cabinet, care au castigat proiecte, care au atras fonduri din sponsorizari sau alte surse pentru unitatea sanitara in care lucreaza.

„Managementul cabinetului”Sapiens Medical Center – Bucuresti, Centrul Medical Medis – Iasi, Centrele de excelenta ARES – Bucuresti, Smart Medical Clinic SRL.

Tot mai multi medici sunt preocupati sa aiba un management cat mai performant al cabinetului sau centrului, pe care il conduc pentru a isi putea diversifica serviciile oferite si/sau investigatiile oferite. Pentru a putea face acest lucru, trebuie sa investeasca in aparatura/echipamente/materiale, in amenajarea cabinetului, in pregatirea lor, etc. Aceasta categorie isi propune sa faca cunoscute astfel de proiecte.

„Cea mai buna campanie in sanatate”Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem – Doneaza o sansa la viata!, Doneaza cuvinte! – Asociatia Litlle People, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice – Controleaza-ti diabetul!

Categoria doreste sa promoveze campaniile de informare, preventie, screening, etc pe teme de interes din sanatate, realizate de ONG-uri, asociatii, agentii de PR, alte institutii.

 

Dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR

Dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR

Proiect relevant al unei asociatii de pacienti” – Asociatia Antiparkinson – Parkinsonul prin ochii tinerilor,  Asociatia Antiparkinson – Parkinsonul prin ochii tinerilor, Asociatia OncoHope – Oncohelp, Asociatia Little People – Scoala Mea in Spital/Fun School – un program national destinat pacientilor oncopediatrici care ofera dreptul fundamental la educatie, Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multidrog Rezistenta (ASPTMR) si Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de Hiv/Sida (UNOPA) – Retea de suport pentru pacientii cu Tuberculoza Multidrog RezistentaAsociatia, SM SPEROMAX ALBA – Centru de Consiliere si Informare pentru persoanele cu Scleroza Multipla din judetul Alba, Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora – Ziua Internationala a Talasemiei.

Aceasta categorie se adreseaza exclusiv asociatiilor de pacienti isi doreste sa promoveze proiectele care au ajutat, informat un procentaj cat mai mare de pacienti dintr-o patologie sau zona geografica. De exemplu, daca vorbim despre o asociatie mai mica, insa extrem de activa la nivel local, este relevant faptul ca a ajutat prin proiectele sale un procent cat mai mare de pacienti din acea regiune.

 

Detalii despre fiecare nominalizat, la fiecare categorie in parte, AICI

 


Categorii: Actual, Eveniment, Medici

Comentarii (2)

  1. Laura Caraman Raileanu spune:

    Felicitari si mult noroc!!!

  2. Dinca Vasilica spune:

    Si banii din investitia sa nu se regasesc in preturile percepute la consult sau analize? A construit o clinica langa alta clinica, de ce oare, nu pentru buzunarul dansilor? Noi, buzoienii, nu ne permitem luxul clinicilor private si asta o stiti cu totii!

Adaugati un comentariu


 

*