Necesitatea vaccinarii, reiterata intr-o conferinta de specialitate

A patra editie a evenimentului RoVaccin va avea loc in Capitala, la sfarsitul acestei saptamani. 

 

RoVaccin 2015In urma cu trei ani, pe fondul incidentei tot mai scazute a ratei vaccinarii, situatie ce facea posibila izbucnirea unor epidemii, Societatea Romana de Microbiologie a initiat un proiect al carui scop era informarea corecta a opiniei publice. S-a considerat necesara oferirea de informatii bazate pe dovezi stiintifice, venite din partea profesionistilor si incurajarea unei comunicari eficiente medic-parinte pe tema vaccinarii. Totodata, proiectul si-a propus facilitarea schimbului de informatii si propunerea de solutii concrete de catre specialistii implicati, cu privire la gasirea de solutii pentru cresterea performantei Programului National de Vaccinare. Printre actiunile desfasurate in cadrul proiectului se numara si Conferinta Nationala Actualitati in Vaccinologie – RoVaccin, eveniment care anul acesta isi va desfasura cea de-a patra editie, sambata, 2 aprilie, in Capitala.

Ca si in anii precedenti, evenimentul va fi coordonat stiintific de catre Societatea Romana de Microbiologie si va aborda cele mai stringente aspecte legate de importanta vaccinarii din punctul de vedere al sanatatii publice in Romania. Printre subiectele principale care vor fi dezbatute in cadrul evenimentului se numara Proiectul noii legi a vaccinarii, provocarile actuale ale Programului National de Vaccinare, precum si importanta informarii si comunicarii corecte pentru ca parintii sa isi poata proteja copiii impotriva unor boli infectioase periculoase.

 

Dr. Alexandru Rafila

Dr. Alexandru Rafila

Conferinta nationala RoVaccin va reuni toate categoriile de specialisti din domeniul medical implicati in problematica vaccinarii, mai precis medici de familie, epidemiologi, microbiologi, medici specialisti in boli infectioase, neonatologi, pediatri, ginecologi, pneumologi sau medici de medicina scolara. La manifestare vor participa si reprezentanti ai autoritatilor precum si ai societatii civile.

Despre aceasta editie, medicul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, spune ca are loc in contextul nevoii reale, la nivelul societatii romanesti, a unor dezbateri multidisciplinare pe tema vaccinarii, a unui dialog deschis intre medici, autoritati si societate civila, precum si de identificarea unor solutii concrete de imbunatatire a Programului National de Vaccinare. Ne propunem ca prin conferinta de anul acesta sa oferim solutii problemelor ridicate de tema vaccinarii in Romania si sa contribuim la eficientizarea comunicarii dintre comunitatea medicala, autoritati si publicul larg, prin intermediul mass-media, pe aceste subiecte legate de vaccinare.

 

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*