Noi investitii pentru sanatatea buzoienilor

30 august 2017 | 0 comentarii |

Studiul de Fezabilitate pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din Judetul Buzau, in perioada 2014 – 2020, prezentat in Consiliul Judetean.

 

Calitatea vietii este strans legata de de calitatea apei pe care o consumam. Insusirile sale fizico-chimice reprezinta un factor determinant in desfasurarea multor procese fiziologice, biochimice si ecologice de care depinde sanatatea si chiar existenta noastra. Peste doua treimi din organismul uman este apa. Cu apa din casa incep si se termina multe dintre problemele de sanatate ale fiecaruia. O apa de calitate hidrateaza corespunzator organismul, stimuleaza digestia, elimina toxinele, regleaza metabolismul, previne afectiunile endocrine si, nu in ultimul rand, ne fereste de microbi si virusi, dand organismului rezistenta la boli.

Continuand strategia de extindere si modernizare a infrastructurii de transport, de filtrare si tratare a apei furnizate buzoienilor, Compania de Apa SA, impreuna cu Asocierea ROMAIR CONSULTING SRL – SEARCH CORPORATION SRL – CONSULGAL CONSULTORES DE ENGENHARIA E GESTAO SA, cu sprijinul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara „ADI Buzau 2008”, au organizat, miercuri, 30.08.2017, prezentarea  Studiului de Fezabilitate pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din Judetul Buzau, in perioada 2014-2020, Studiu cofinantat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operational Infrastructura Mare.

Este al doilea pas important facut de operatorul regional buzoian in procesul de implementare a celui mai mare proiect de investitii in infrastructura locala, dupa semnarea, in data de 03.02.2017, a primului Contract de Finantare din cadrul POIM”, sustin reprezentantii Companiei de Apa.

 

In etapa de investitii POIM 2014-2020, Compania de Apa S.A. Buzau va continua procesul de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata in aria de operare, pentru a asigura accesul la servicii de alimentare cu apa si de canalizare, conforme cu normele europene privind calitatea acestor servicii. In valoare de peste 200 de milioane de euro, Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apa si Apa Uzata din Judetul Buzau, in perioada 2014 – 2020 cuprinde 24 de UAT – uri (alimentare cu apa – 43 de localitati, canalizare menajera – 58 de localitati). Implementarea Proiectului conduce la o crestere a gradului de deservire cu apa a populatiei de la 91% la 96% si la o crestere a gradului de  colectare a apelor uzate de la 66% la 87% in aria finala de operare.

Principalii indicatori fizici preliminari ai Proiectului sunt:

  • 350 km de retele de apa (si statii de pompare aferente);
  • 57 de foraje noi;
  • 16 statii de tratare/clorinare a apei potabile;
  • 24 de rezervoare de inmagazinare a apei potabile;
  • peste 620 km de retele de canalizare (si statii de pompare aferente);
  • 3 statii de epurare noi si 4 statii de epurare reabilitate;
  • 2 dispecerate regionale pentru apa potabila si pentru canalizare/epurare.

 


Adaugati un comentariu


 

*