O noua donatie a organizatiei Salvati Copiii, in beneficiul copiilor nascuti prematur

24 octombrie 2014 | 0 comentarii |

 Organizatia umanitara a reusit sa stranga fonduri pentru achizitionarea unui nou incubator de ultima generatie, care a fost donat Sectiei de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului Grigore Alexandrescu.

 

incubator-prematuri-Grigore-AlexandrescuOrganizatia umanitara Salvati Copiii, nu se dezice de numele pe care si l-a ales, isi trece in cont o noua donatie facuta in cadrul campaniei Bun venit pe lume!”, actiune ca are ca scop principal reducerea ratei mortalitatii infantile. Pentru ca una dintre cauzaele principale ale fenomenului este proasta dotare sau chiar inexistenta acesteia in sectiile de neonatologie ale spitalelor, organizatia si-a propus sa doteze cat mai multe astfel de sectii, cu incubatoare si aparatura de ultima generatie, pentru copiii nascuti premarur. Toate acestea sunt achizitionate in urma unor actiuni de strangere de fonduri. Demarata cu optimism si responsabilitate, campania a dat rezultate. S-a reusit, pana in prezent, dotarea mai multor sectii cu aparatura, insa scopul final este inca departe de a fi atins. Asa ca, actiunea continua. In cursul acestei saptamani a mai fost facut un pas inainte, reusindu-se achizitia unui alt incubator, in valoare de 10.000 de euro, care a fost donat Sectiei de Terapie Intensiva Neonatala a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitala. Nu este prima donatie de care spitalul beneficiaza in cadrul acestei campanii, unitatea fiind aleasa pentru a primi aparatura datorita faptului ca aici ajung foarte multe cazuri grave din tara, de copii cu malformatii, care necesita interventii chirurgicale imediate.

 

Salvati-copiii-Grigore-AlexandrescuAcest fapt a fost subliniat si de medicul neonatolog Ana-Maria Bradeanu, care a declarat cu ocazia festivitatii prilejuite de donarea aparatului ca mai mult de jumatate din cei 180-200 de pacienti sunt prematuri, si au nevoie de incubatoare pentru a li se putea asigura conditiile optime, pe perioada spitalizarii. Acest incubator ne ajuta, pentru ca cele pe care le avem sunt deja de minim 7 ani in serviciu ceea ce inseamna destul de mult pentru un echipament care merge zi de zi. In total avem sase incubatoare dar daca spatiul ne va permite vom putea pune si mai multe. Pentru noi, primirea acestui incubator inseamna oportunitatea de a trata un numar mai mare de cazuri, pe care adesea nu le puteam primi din cauza supraaglomerarii. Avem aici, de exemplu, copii cu greutate mai mica de un kilogram, care, pentru a capata suficiente forte, ajung sa stea luni de zile intr-un incubator, timp in care aparatul este indisponibilizat, neputand fi folosit in ingrijirea altor bebelusi” a precizat medicul neonatolog in cursul zilei de ieri.

 

Rita Muresan

Rita Muresan

Situatia de la spitalul Grigore Alexandrescu a ajuns in atentia organizatiei umanitare datorita creatoarei de moda Rita Muresan, care a luat contact cu aceasta situatie intr-un context personal si a decis sa se implice pentru a reduce disproportia dintre numarul mare de cazuri de pacienti porematuri si aparatura existenta. Prezenta la festivitate, aceasta a declarat ca „este o implinire sa vad cum, la doar cateva luni de cand m-am adresat prietenilor de la Salvati Copiii, incubatorul este aici, gata sa fie instalat si sa contribuie la salvarea atator bebelusi ajunsi in situatii de viata si de moarte”.

Aparatul, in valoare de 10.000 de euro, a fost achizitionat in urma unei campanii de strangere de fonduri, organizatia umanitara reusind sa adune suma necesara in doar doua luni, multumita donatorilor care s-au implicat.

 

Gabriela Alexandrescu

Gabriela Alexandrescu

Referindu-se la aceasta noua donatie facuta spitalului bucurestean, Gabriela Alexandrescu, presedintele executiv al organizatiei umanitare, a declarat ca „pe an sunt cam 200 de cazuri care sunt ingrijite aici. O sectie supraaglomerata si mai ales o sectie de terapie intensiva face ca medicii sa ajunga adesea in situatia de a alege intre copiii carora li se va acorda o sansa in plus la supravietuire. In general, noi ne indreptam atentia spre spitalele care duc lipsuri mari de aparatura moderna, care lucreaza in continuare cu echipamente de 20-30 de ani. La Grigore Alexandrescu situatia a fost diferita: aici echipamentele sunt inca relativ noi, insa intr-un numar disproportionat de mic raportat la nevoile reale ale micilor pacienti. Le multumim sustinatorilor nostri pentru ca au venit in intampinarea nevoilor personalului medical exceptional de aici si s-au mobilizat intr-un timp atat de scurt”.

 


Adaugati un comentariu


 

*