Olimpiada elevilor pacienti, la a treia editie

16 iunie 2017 | 0 comentarii |

14 copii si adolescenti de diferite varste si clase si-au aratat cunostintele la limba romana, limba engleza si comunicare, matematica si stiinte, istorie si geografie, recitat poezie, dans sau mima.

 

Se lupta cu boli grave, dar nu se dau batuti. In ciuda dificultatilor la care sunt nevoitit sa faca fata din cauza bolilor grave de care sufera si a tratamentelor de multe ori agresive, tin pasul si cu scoala, chiar daca invata intr-un spital si nu in scoli de masa, alaturi de copiii de aceeasi varsta cu ei. Sunt adevarati eroi, care reusesc, alaturi de medici si grupurile de sprijin, sa demonstreze ca pot fi chiar la nivel de olimpici.

Pentru ei, Asociatia P.A.V.E.L. a organizat, in perioada 11–13 Iunie, a treia editie a Olimpiadei elevilor pacienti, o tabara educativa pentru copiii si adolescentii care au fost diagnosticati cu o boala somatica grava (cancer, leucemie, anemii grave, etc.). Olimpiada elevilor pacienti este, de fapt, o tabara educativa cu totul speciala, la care s-au reunit copii si adolescenti cu dorinta de cunoastere, capabili de a lucra in echipa, pregatiti de a participa la o competitie cu specific formativ, subliniaza reprezentantii asociatiei, intr-un comunicat remis presei.

 

Toti cei 14 copii si adolescenti de diferite varste si clase care au participat la Olimpiada au demonstrat ca desi se confrunta cu afectiuni grave si isi petrec viata mai mult in spital, au reusit sa acumuleze cunostinte si chiar sa peformeze in diferite domenii: limba romana, limba engleza si comunicare, matematica si stiinte, istorie si geografie, recitat poezie, dans sau mima.„Tema centrala a olimpiadei din acest an a fost cunoasterea Deltei Dunarii, un loc plin de comori si frumuseti naturale. In acest sens s-a organizat o excursie de 4 ore pe canalele limitrofe localitatii Sf Gheorghe, toti participantii avand ocazia sa vada vegetatia bogata a deltei si fauna cu totul deosebita din acest colt de rai. Pelicanii, lebedele, libelulele, starcii sau cormoranii au facut parte din tabloul spectaculos, descoperit si admirat de cei mari si mici”, se mentioneaza in comunicatul amintit.

 

Proiectul „Educatia nu se opreste niciodata!”, ajuns la al treilea an de implementare, are drept scop accesul copiilor si al tinerilor cu boli somatice grave la forme de educatie formala si informala, pe perioada spitalizarii, in Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” si in Institutul Clinic Fundeni si este finantat de DELL EMC.

Unul dintre obiectivele majore ale proiectului este prevenirea abandonului scolar pentru copiii si tinerii bolnavi cronic si reintegrarea lor in sistemul public de educatie. Proiectul are la baza conceptul de „educatie continua” si presupune facilitarea accesului copiilor si al tinerilor spitalizati la activitati specifice mediului scolar: ore de limba romana, stiinte, arta /educatie muzicala, matematica, limbi straine, educatie financiara, etc.”, subliniaza reprezentantii Asociatiei PAVEL.

 

Pentru sprijinul acordat in implementarea si derularea acestui proiect, Lucia, Beti, Fotinica si Mihai – echipa organizatorica, profesorii Scolii de Spital au tinut sa multumeasca principalului finantator, compania DELL EMC, ISJ Tulcea care a oferit echipei castigatoare Trofeul TULCEA.

Multumirile se indreapta si catre Centrul de zi „Sf Nicolae” si Biserica „Sf. Dumitru Posta” pentru oferirea a 20 premii compuse din carti, reviste, rechizite, precum si catre Editura Curtea Veche care a oferit 20 volume din colectia „Cartile copilariei”.

Nu mai putin important a fost gestul Grupului de initiativa „Alba ca zapada si cei 7 pitici”, le-a oferit „un tort delicios, la seara festiva”, iar catre Green Village Hotel -Danube Delta, care a gazduit Olimpiada elevilor pacienti, editia 2017, s-a indreptat recunostinta olimpicilor pacienti pentru conditiile deosebite care le-au fost iferite pe parcursul desfasurarii evenimentului.

 


Adaugati un comentariu


 

*