Parteriat pe piata serviciilor medicale private, in beneficiul pacientilor cu boli cardiovasculare

27 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Spitalul Monza si centrele ARES au anuntat ca au demarat chiar din aceasta luna o colaborare in cadrul careia vor fi reuniti unii dintre cei mai buni profesionisti din domeniile cardiologiei clinice, interventionale si chirurgiei cardiovasculare.

 

Luca Militello si Iulian Plescan

Luca Militello si Iulian Plescan

Doi actori importanti de pe piata serviciilor medicale private din Romania au anuntat ca au semnat un parteneriat de colaborare in domeniul bolilor cardiovasculare. Scopul acestui demers este de a veni in ajutorul cat mai multor pacienti, cu echipe medicale care sa reuneasca unii dintre cei mai buni profesionisti cu specializari in acest domeniu. Este vorba despre spitalul Monza si centrele ARES, ai caror manageri au anuntat, ieri, inceperea acestei colaborari. Si-a alaturat, astfel, capacitatile tehnico-medicale si experienta profesionistilor din domeniul cardiologiei, pentru a veni in ajutorul cat mai multor pacienti, oferindu-le posibilitatea de a efectua in tara operatii si tratamente pentru care multi apelau la clinicile din strainatate.

In cadrul conferintei de presa organizata pentru anuntarea colaborarii, directorul general al spitalului Monza, Luca Militello, a precizat ca s-a facut o estimare, impreuna cu partenerii din centrele ARES, conform careia, anul viitor, aproximativ 4.000 de pacienti cu afectiuni cardiace vor fi tratati in cadrul spitalului. „Vom avea peste 4.000 de pacienti pe patologia cardiologica, interventionala si chirurgia cardiovasculara. Credem ca este un lucru extraordinar, pentru ca astfel devenim cel mai mare centru de cardiologie si chirurgie cardiovasculara din tara, nu numai privat, ci si public”, a declarat Luca Militello.

 

operatie monzaParteneriatul dintre cele doua unitati medicale private a inceput sa functioneze inca din data de 1 octombrie, atunci cand blocul de angiografie din cadrul spitalului Monza a fost dat in gestiunea totala a centrelor ARES. Urmatorul pas a fost facut ieri, odata cu deschiderea ambulatoriului centrelor ARES in cadrul spitalului Monza.

Cu aceasta ocazie, Oren Iancovici, directorul general ARES a declarat ca la acest moment nu nu exista niciun caz de pacient cu afectiune cardiaca care sa nu se poata trata in cadrul spitalului. „Centrele ARES si Spitalul Monza lanseaza acest parteneriat astfel incat, astazi, putem anunta ca suntem cel mai mare centru, cel mai mare spital din Romania din punctul de vedere al echipe multidisciplinare. Tratam fiecare caz in parte dupa afectiuni si nu dupa posibilitatile fiecarui doctor pe specialitatile lui. Important este ca orice pacient care ajunge aici sa aiba o echipa multidisciplinara”, a declarat si Iulian Plescan, directorul operational al centrelor ARES.

 

Conferinta ARES- MONZA

Conferinta ARES- MONZA

Reprezentantii celor doua unitati medicale sustin ca multe dintre operatiile pentru care pacientii romani cu probleme cardiace sunt trimisi in straintate se pot efectua mai ieftin in tara, dand exemplul spitalului Monza unde, o interventie pentru care statul roman plateste in strainatate 20.000 de euro, poate fi efectuata cu un cost de doar 5.000 de euro. „Nu am reusit sa transmitem acest lucru, cred ca noi suntem de vina. Am explicat la Ministerul Sanatatii ca la spitalul Monza se poate opera un copil prin chirurgie cardiovasculara cu 5.000 de euro, lucru care se face in strainatate cu 20.000 de euro. Astazi, statul roman plateste peste 20.000 de euro pentru un caz cu Formularul E112, in loc sa trimita copii aici, nu numai la Monza, la orice spital privat care poate face asta. Nu am reusit, nu am avut cu cine, dar nici nu au fost foarte interesate persoanele respective. Nu este o politica strategica la nivelul Ministerului Sanatatii. Daca politica strategica este aceea de a construi spitale noi, de a face sectii, de a lua aparatura de milioane si milioane de euro, iar dupa aceea nu esti in stare sa mentii medicii aici, aceea nu este o politica strategica. Noi aici am pornit invers, am luat cele mai bune echipe de medici care erau in tara sau in strainatate si am construit spitalul in jurul lor. Asta este diferenta”, a mai precizat, in conferinta de presa, Luca Militello.

 

centrele aresAfirmatiile acestuia au fost sustinute si de Iulian Plescan, directorul operational al centrelor ARES, care spune ca in fiecare an, Romania plateste aproximativ 100 de milioane de euro clinicilor din strinatate pentru tratarea unor pacienti romani cu probleme cardiace. „Un pacient roman care trebuie sa se trateze de o malformatie congenitala merge la Ministerul Sanatatii, cere formularul E 112 si este transferat in strainatate. Statul roman, fara nicio problema, achita facturi de peste 20.000 de euro catre privatul vienez; catre privatul romanesc nu se poate acest lucru, nu este reglementat. Printr-un ordin de ministru s-ar putea reglementa acest lucru. Toti acesti medici sunt de calitate mondiala, sunt cei mai buni medici pe care noi i-am putut gasi. Unde nu i-am putut gasi, i-am adus din strainatate. In fiecare an, peste 100 de milioane de euro pleaca din Romania catre spitalele din Germania, Austria, Turcia pentru tratamente. Este timpul sa spunem ca suntem extrem de bine pregatiti, cu echipe extrem de bine pregatite, dotari de ultima generatie. Pacientul roman nu mai trebuie sa plece sa se trateze in strainatate, pacientul trebuie sa ramana aici”, sustine acesta.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*