Participare record la Cursul de Management al Bolnavului Hipertensiv de la Iasi

Cursul este destinat medicilor specialisti, care au astfel posibilitatea sa se puna la curent cu ultimele noutati privind diagnosticul si tratamentul celor care sufera de aceasta afectiune.

 

Combat Asist IasiLa inceputul lunii, Iasiul a gazduit o noua editie a Cursului de Management al Bolnavului Hipertensiv COMBAT 2, care s-a bucurat de o atentie deosebita din partea medicilor carora le este adresat, organizatorii consemnand o participare record. Conform acestora, circa 120 de medici specialisti au luat parte la lucrari, dezbatand intr-un cadru interactiv probleme legate de hipertensiunea arteriala si punandu-se la curent cu noile metode de diagnostic si tratament. Discutiile s-au bazat pe o serie de cazuri clinice ilustrative, legate atat de diagnosticarea si tratarea complicatiilor hipertensiunii arteriale, cat si de relatia de cauzalitate dintre hipertensiunea arteriala si alte patologii. Lucrarile au abordat o tematica extrem de diversa si de mare interes, atat pentru medicii cardiologi, cat si pentru cei din alte specialitati conexe implicate in managementul hipertensiunii arteriale, cum ar fi medici diabetologi, nefrologi, neurologi, internisti si medici de familie.

In paralel cu sesiunile cursului COMBAT 2, editia Iasi, dedicate in exclusivitate medicilor, a avut loc si cursul interactiv pentru asistentii medicali, COMBAT ASIST, care de asemenea s-a bucurat de un numar foarte mare de participanti.

 

Combat Medici IasiLa finalul lucrarilor, directorul local al cursului, dr. Catalina Arsenescu-Georgescu, a explicat ca organizarea cursului COMBAT la Iasi inseamna foarte mult pentru medicii practicieni ieseni, care s-au aratat deosebit de interesati de tematica si informatiile prezentate. „Au fost sesiuni separate pentru cardiologie, sesiuni separate pentru pacientul diabetic hipertensiv, pentru pacientul neurologic hipertensiv, dar si pentru pacientul renal hipertensiv. Astfel, cursul COMBAT a adus un cumul de informatii extrem de folositoare, updatate conform ghidurilor, studiilor, trialurilor si conform consensului de experti. Daca pe parcursul unei zile, asa cum s-a intamplat la acest curs, putem acumula si updata tot ceea ce inseamna nou in domeniul hipertensiunii arteriale, este un lucru cat se poate de benefic. In plus, nu s-a vorbit numai teoretic, s-a pronit de la experienta clinica, de la o prezentare de caz, dupa care, pe marginea acelei prezentari de caz, s-au prezentat datele teoretice updatate dupa ultimele publicatii”, a precizat medicul Catalina Arsenescu-Georgescu.

 

Dr. Maria Dorobantu

Dr. Maria Dorobantu

La randul sau, prof. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune si directorul cursului, a declarat ca este foarte multumita de cum a iesit acest curs, precum si de felul cum a evoluat intregul proiect. „Pot spune ca aceasta a doua editie a cusului COMBAT, construita putin diferit de cea precedenta, a intrunit sufragiile tuturor. A avut un caracter mult mai interactiv, fapt care, fara doar si poate, a atras mult mai multi participanti. Un lucru extrem de important si care ne bucura este ca participantii sunt din ce in ce mai activi si foarte multi dintre ei raman in sala de curs pana la final. Sunt atrasi de tematica, de calitatea lectorilor, si cu siguranta de interactivitatea si multidisciplinaritatea cursului. Pe de alta parte, cursul a fost bine primit si de lectori, care au venit cu mult interes si au participat activ la toate dezbaterile”, a declarat dr.Maria Dorobantu.

Urmatoarea editie a cursului C.O.M.B.A.T. 2 din acest an va avea loc la Sibiu, pe 27 iunie.

 


Adaugati un comentariu


 

*