Personalitati medicale si asociatii de pacienti, onorate de Institutul Clinic Fundeni 2013

2 noiembrie 2013 | 0 comentarii |

Unul dintre momentele speciale ale Zilelor Institutului Clinic Fundeni 2013 a fost recunoasterea unor parteneriate de succes si a personalului unitatii cu rezultate remarcabile, fiind acordate distinctii onorifice. Luni, I.C.Fundeni lanseaza Proiectul „Energie pentru o sansa la viata”.

 

Vasile Barbu, dr. Carmen Orban, Gheorghe Tache

Vasile Barbu (stanga) si Gheorghe Tache (dreapta), alaturi de dr. Carmen Orban

Zilele Institutului Clinic Fundeni, eveniment marcat prontr-o serie de manifestari stiintifice, prezentarea bilantului activitatii personalului medical de exceptie si un moment artistic, au constituit un bun prilej si pentru recunoasterea meritelor unor parteneriate de success care s-au derulat in institutia medicala, precum si a personalului cu merite deosebite.

Avand in vedere ca Institutul Clinic Fundeni inglobeaza cele mai importante centre unde sunt efectuate transplanturi, conducerea unitatii medicale considera parteneriatul cu asociatiile de pacienti din acest domeniu, extrem de important, astfel a fost decernata o distinctie Asociatiei Transplantatilor din Romania, reprezentata prin Gheorghe Tache – presedinte. Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, prin presedinte Vasile Barbu, a fost recunoscuta pentru efortul depus in sprijinul pacientilor, iar Societatea Romana de Hematologie, reprezentata prin secretar dr. Radu Niculescu, a primit un trofeu pentru prezenta activa in cadrul Institutului Clinic Fundeni.

 

Dr. Carmen Orban si dr. Irinel Popescu

Dr. Carmen Orban si dr. Irinel Popescu

O distinctie speciala a mers catre prof.dr. Dan Nicolae Colita, presedintele de onoare al Societatii Romane de Hematologie, pentru toata activitatea depusa la Institutul Clinic Fundeni de-a lungul timpului, iar Timariu Teodor, sef departamentului administrativ, a primit un trofeu de multumire.

Academia de Stiinte Medicale, reprezentata prin presedinte prof.dr. Irinel Popescu, a primit un trofeu onorific pentru promovarea cercetarii stiintifice, iar pentru sustinerea activitatii didactice si pregatirea profesionala a medicilor, a fost acordat un trofeu Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, reprezentata de rector, acad. Ioanel Sinescu.

 „In numele Institutului Clinic Fundeni, multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi si au contribuit la mentinerea institutului in elita medicala romaneasca, prin oferirea de servicii medicale cat mai bune pacientilor care ajung aici. Sper ca si pe viitor sa dezvoltam parteneriate eficiente si sa ne bazam pe oameni deosebiti. Inca o data, Institutului Clinic Fundeni va multumeste tuturor!”, a declarat dr. Carmen Orban, managerul I.C. Fundeni.

 

Zilele I.C. Fundeni 2013

Zilele I.C. Fundeni 2013

Nu au fost omise nici oficialitatile care au sprijinit activitatea I.C.Fundeni.  Astfel, pentru sustinerea proiectelor desfasurate la Institutul Clinic Fundeni si pentru tot ajutorul acordat, o distinctie onorifica a fost oferita Ministerului Sanatatii, reprezentat prin ministrul Eugen Nicolaescu, prezent la eveniment.

Avand in vedere ca miscarea pentru sanatate este unul dintre mesajele Institutului, Ministerul Tineretului si Sportului, prin ministrul dr. Nicolae Banicioiu, a primit un trofeu pentru promovarea activitatii fizice drept parte a unui stil de viata sanatos.

Parteneriatul dintre Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti si Institutului Clinic Fundeni a fost recompensat cu o distinctie onorifica, institutia fiind reprezentata la manifestare prin prof.dr. Gheorghe Iana, presedintele CASMB.

 

copil cancerEvenimentul „Zilele Institutului Clinic Fundeni 2013” se incheie cu lansarea unui proiect de importanta majora pentru bolnavii de cancer care, pentru a supravietui, au nevoie de ,,Energie pentru o sansa la viata’’. Pentru a le veni in ajutor, cu o eficienta mai mare decat pana acum, I.C.Fundeni lanseaza, luni, un program care poarta acest nume, avand ca obiectiv „cresterea ratei de supravietuire a persoanelor cu afectiuni hemato-oncologice!”, se mentioneaza in invitatia care anunta evenimentul.

 Proiectul consta in crearea unui centru regional de diagnosticare in profunzime a cancerului de sange la copii si adulti in cadrul Institutului Clinic Fundeni. Astfel, vor fi dotate cu aparatura moderna Laboratoarele de Citogenetica si de Imunofenotipare ale unitatii.

In Romania, se estimeaza ca aproximativ 5.000 de copii sufera de cancer de sange (leucemie sau alte cancere limfatice), iar anual se inregistreaza alte 500 de noi cazuri. Rata de supravietuire pentru bolile hemato-oncologice la copii este de circa 50%.

Tot anul acesta, la Fundeni a inceput construirea Centrului de Excelenta in Medicina Translationala, destinat descoperirii si dezvoltarii de noi tehnologii medicale, in domenii precum oncogenomica, genomica transplantului sau terapiile celulare. Printre afectiunile vizate de activitatea noului centru se numara cancerele digestive si pulmonare, infectiile virale si bacteriene, bolile metabolice, afectiunile hepatice si cele ale tubului digestiv, asa cum a anunta cu prilejul Zilelor I.C.Fundeni, dr. Carmen Orban, managerul institutiei medicale.

 


Adaugati un comentariu


 

*