Pregatirile pentru Scoala de Vara NeuroDiab, pe ultima suta de metri

Azi este ultima zi in care cei care doresc sa participe se mai pot inscrie, urmand ca lucrarile celei de-a cincea editii a evenimentului sa se deschida pe 21 iulie, la Sinaia.

 

neurodiab (1)Au mai ramas mai putin de doua saptamani pana la deschiderea lucrarilor celei de-a cincea editi a Scolii de Vara NeuroDiab, iar astazi este ultima zi in care cei care doresc sa participe la acest eveniment se mai pot inscrie. Da altfel, participantii au avut suficient timp sa o faca pana acum, avand in vedere ca evenimentul a fost anuntat inca din luna aprilie si tot atunci au fost demarate inscrierile.

Editia din acest an se va dsfasura in perioada 21-24 iulie, la Sinaia, beneficiind ca de obicei de participarea unor specialisti renumiti pe plan national si international, care vor avea statutul de invitati speciali.

Cursurile Scolii de Vara NeuroDiab  se adreseaza exclusiv medicilor tineri – rezidenti si specialisti in diabet, neurologie, medicina interna, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, urologie, nefrologie, chirurgie, ortopedie, medicina de familie. Pe parcursul celorr 4 zile, acestia vor lua contact cu profesionisti experimentati, lectori nationali si internationali de renume si se vor implica in sesiuni stiintifice, demonstratii, prezentari de caz si ateliere practice, pregatite pentru a contribui la dezvoltarea practicii medicale in gestionarea neuropatiei diabetice.

 

Microscopia corneana confocalaTema de anul acesta a Scolii de Vara NeuroDiab este „Abordarea moderna a neuropatiei diabetice”, iar specialistii internationali care vor fi prezenti la eveniment sunt Rodica Pop Busui din SUA, Mitra Tavakoli din Marea Britanie, Dan Ziegler din Germania si Bruce Perkins din Canada.

Una dintre componentele practice a Scolii de Vara NeuroDiab din acest an este workshop-ul interactiv pe tema Microscopiei confocale corneene, o tehnica moderna, rapida si neinvaziva utilizata pentru depistarea leziunilor timpurii la nivelul nervilor, leziuni ce preced retinopatia si microalbuminuria. Aceasta tehnica permite detectarea pierderii precoce a fibrelor nervoase din cornee la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 si ajuta la depistarea neuropatiei diabetice la copiii cu diabet zaharat de tip 1, precum si a leziunilor incipiente ale nervilor.

 

Dr. Ioan Andrei Veresiu

Dr. Ioan Andrei Veresiu

Microscopia corneana confocala va fi discutata in cadrul mai multor prezentari stiintifice ale lectorilor prezenti, profesionisti cu experienta extinsa, atat din Romania cat si de pe plan international, dar si in cadrul unui workshop dedicat acestei tehnici moderne de diagnostic a neuropatiei diabetice.

Desprea ceasta tehnica, ce va fi tratata pe larg in cadrul scolii de vara de la Sinaia, dr. Ioan Andrei Veresiu, prededintele NeuroDiab si organizator stiintific al evenimentului, a declarat ca „in dezvoltarea profesionala, in perspectiva imbunatatirii practicii medicale, specialistii care ingrijesc persoane cu diabet zaharat si afectari ale nervilor au nevoie de metode moderne de abordare a neuropatiei diabetice, tehnici complexe pe care ne propunem sa le extindem in randul cat mai multor profesionisti. Microscopia confocala corneana are un rol important in managementul neuropatiei diabetice, este o tehnica non-invaziva, cu ajutorul careia pot fi identificate leziuni timpurii ale nervului si, ulterior, care poate ajuta in evaluarea evolutiei terapiei instalate pentru repararea nervilor la persoanele cu diabet zaharat. Avem astfel o metoda care ajuta in diagnostic la pacientii cu diabet si alte neuropatii periferice, motiv pentru care ne dorim sa instruim cat mai multi profesionisti in folosirea si cunoasterea acestei tehnici”.

 


Adaugati un comentariu


 

*