Presedinte nou la ARPIM

14 ianuarie 2014 | 0 comentarii |

Calin Galaseanu este de profesie medic si are o experienta de peste 15 ani in industria farmaceutic. Fostul presedinte Pascal Prigent ocupa functia de vicepresedinte, alaturi de Radu Rasinar, in actuala legislatura.

 

Dr. Calin Galaseanu, presedinte ARPIM

Dr. Calin Galaseanu, presedinte ARPIM

Membrii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) si-au ales un nou presedinte, cel desemnat pentru preluarea acestei functii fiind medicul Calin Galaseanu, country manager la compania farmaceutica Bristol-Myers Squib, cu sediul principal in New York. Activand de 15 ani in industria farmaceutica, noul presedinte al ARPIM are o experianta vasta, atat pe piata romaneasca, cat si pe cea europeana, ocupand pozitii manageriale in cadrul BMS Olanda, iar din 2013 este membru in echipa de leadership a companiei. In trecut, Calin Galaseanu  a mai ocupat functii de management in cadrul departamentelor de marketing, vanzari si medical ale companiei Schering AG Romania, iar in ultimii 7 ani, in departamentele de Government Affairs si Market Acces in compania BMS.

Odata cu alegerea unui nou presedinte, membrii ARPIM au desemnat si o noua echipa de conducere din care fac parte: Pascal Prigent – vicepresedinte,  director general GlaxoSmithKline, Radu Rasinar – vicepresedinte, director general AstraZeneca, Elena Mitova – membru, director general Novartis Pharma Services Romania, Jacopo Murzi – membru, director general Johnson & Johnson Romania si Janssen Romania, Gabor Sztaniszlav – membru, director general Amgen Romania si Luca Visini – membru, director general Eli Lilly.

 

Farmacie

Noul presedinte ARPIM a declarat ca principala sa misiune va fi aceea de a consolida relatiile cu autoritatile si cu ceilalti parteneri, pentru a veni in ajutorul pacientilor, incercand sa creeze impreuna un sistem de sanatate performant, dar si un mediu de afaceri etic si transparent. „Consider ca principala mea misiune in calitate de presedinte ARPIM este de a consolida relatia cu autoritatile si ceilalti parteneri si, impreuna, sa cream un sistem de sanatate performant, fara sa uitam ca elementul central este pacientul roman. Astfel, companiile membre ARPIM pun la dispozitia autoritatilor si partenerilor expertiza lor pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem de sanatate in beneficiul pacientului si in acelasi timp a unui mediu de business etic, predictibil si transparent”, a afirmat Calin Galaseanu.

De asemenea, intr-un comunicare emis de asociatie, se arata ca o prioritate importanta pentru acest an este asigurarea accesului pacientilor romani la medicamente inovatoare. „Tratarea unui pacient depinde de doua elemente esentiale: diagnosticul corect si tratamentul potrivit. Tocmai de aceea, in centrul activitatii companiilor noastre, se afla cercetarea si dezvoltarea de tratamente care uneori pot face diferenta intre viata si moarte. Dar cand vorbim de tratamente, nu ne oprim la partea de dezvoltare a noilor terapii. Pacientii trebuie sa aiba acces la cele mai bune optiuni de tratament si este datoria asociatiei de a contribui alaturi de decidentii din sistemul de sanatate la facilitarea accesului pacientilor la acestea”, se arata in comunicat.

 

industria farmaceutica

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente a fost infiintata in anul 1995, la initiativa a cinci companii farmaceutice internationale, pentru a facilita accesul pacientilor romani la progresele industriei farmaceutice in materie de cercetare si dezvoltare de noi tratamente. In prezent, organizatia sustine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente inovatoare, prezente in Romania. Acestea realizeaza impreuna 70 la suta din volumul de afaceri al industriei farmaceutice romanesti.

Incepand cu anul 2004, ARPIM este afiliata la Federatia Europeana a Industriilor si Asociatiilor Farmaceutice (EFPIA – European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations), organizatia reprezentativa a industriei farmaceutice din Europa. Membrii sai sunt asociatiile nationale ale industriei farmaceutice din 31 de tari care reunesc, la randul lor 38 de companii farmaceutice de prestigiu. Cele mai multe companii membre ale EFPIA sunt prezente si in Romania.

PUBLICITATE

Adaugati un comentariu


 

*