Program de sprijin pentru pacientele cu cancer și familiile acestora

Programul se va desfășura pe opt direcții de asistență și va constitui o completare a tratamentului medical oncologic și paliativ specific.

 

Începând cu această săptămână, pacientele diagnosticate cu orice formă de cancer, împreună cu familiile lor, vor putea beneficia de o nouă formă de sprijin, care să le ajute atât pe ele cât și pe cei apropiați lor, să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă și să faca mai ușor față tratamentului medical. Această formă de sprijin este materializată într-un program lansat de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, creat special pentru femeile care suferă de cancer, ca o completare a tratamentului medical.

Denumit „Restart la viață”, programul are la bază constituirea unor grupuri de suport care să vină atât în sprijinul pacientelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice, cât și al familiilor acestora, dat fiind faptul că o astfel de boală îi afectează emoțional, în mare măsură, și pe cei apropiați pacientului aflat în suferință.

Prin aceste grupuri de suport, pacientele și familiile acestora vor beneficia de asistență pe mai multe planuri, programul având incluse opt direcții prioritare. Astfel, beneficiarele vor primi asistență psihologică, medicală, de nutriţie, vor fi consiliate și încurajate să practice un sport, beneficind și de servicii pe linie de muncă şi consiliere juridică, beauty, socializare şi creştere spirituală.

 

Astfel, în cadrul grupurilor de suport constituite, membrii vor putea să împărtășească temerile şi grijile proprii cu alte persoane care au experienţe similare şi care înţeleg ce simt, aceasta constituind o formă de terapie psihologică ce vine ca o completare a tratamentului medical, oferind un cadru securizat, în care persoanele diagnosticate cu cancer pot primi răspunsuri. De asemenea, grupul de suport va constitui și o modalitate de a intermedia contactul şi schimbul de experienţă al supravieţuitorilor şi co-supravieţuitorilor în lupta împotriva acestei boli, axându-se pe nevoia de sprijin şi ajutor reciproc între cei care au învins boala și cei care încă se luptă cu ea.

Reprezentanții fundației spun că parcicipanții vor primi și sprijin psihologic în şedinţe de grup şi individuale, precum şi sprijin medical, în cadrul unor întâlniri cu specialişti în oncologie, radioterapie, kinetoterapie şi fizioterapie, psihologie, terapii complementare.

Totodată, vor  participa la activităţi de informare cu rol educativ având ocazia să afle mai multe despre tratamentul şi efectele secundare ale radioterapiei, chimioterapiei, etapele şi efectele secundare ale tratamentului hormonal, sau efectele intervenţiilor chirurgicale.

 

Programul include și o componentă socială, beneficiarii fiind îndrumaţi de consilieri pentru reintegrarea în muncă și beneficiind de consiliere juridică.

La program pot participa femei diagnosticate cu cancer, femei supravieţuitoare diagnosticate cu cancer, femei cu cazuri de cancer în familie, în prezent fiind deschise trei grupuri în București, Ploiești și Slobozia. Pachetul include 24 de sedințe de grup, iar femeile fără venituri se pot înscrie gratuit în program.

Pentru cele cu venituri sub 2.000 de lei net pe membru de familie, taxa de înscriere în program este de  479 de lei pe an, iar pentru cele cu venituri de peste 2.000 de lei net pe membru familie, costul este de 959 de lei pe an.

Mai multe detalii despre program şi înscriere se pot afla telefonic, de la coordonatorul programului, psihologul Lidia Stoica, la numărul 0720.655.618, sau prin mesaj pe adresa de email lidia.stoica@fundatiareginamaria.ro.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*