Remedii naturale pentru scaderea glicemiei

21 noiembrie 2015 | 1 comentariu |

Fara a se constitui intr-un substitut pentru insulina sau alte medicamente antidiabetice, exista numeroase plante care ne pot ajuta sa reducem nivelul zaharului din sange.

 

diabetTerapiile alternative si un regim alimentar din care sa nu lipseasca anumite ingrediente cu proprietati hipogliceminante pot fi de un real ajutor pentru tinerea glicemiei sub control, mai ales pentru cei diagnosticati cu diabet zaharat. Conditia esentiala este insa ca cei  bolnavi sa nu nu renunte la tratamentul specific, prescris de medicii specialisti.

Unul dintre aceste ingrediente, cu calitati hipogliceminante recunoscute, este ceapa. Este recomandat consumul a doua  linguri de suc de ceapa diluat intr-un pahar cu apa, la o ora dupa masa.

Frunzele de dud negru ajuta, de asemenea, la scaderea glicemiei si inhiba enzimele din metabolismul glucidic. Acestea se consuma sub forma de pulbere, macerat sau infuzie. Tratamentul se face minim 3 luni, mergand pana la 6 luni sau chiar un an, pana cand se vor obtine rezultate multumitoare.

 

ceai-verde-cu-lime-si-ghimbir-434x326Semintele de schinduf contribuie si ele la mentinerea in limite normale a glicemiei. In plus, scad colesterolul „rauˮ, problema frecventa in randul celor cu diabet de tip 2. Se fac cure indelungi cu macerat din seminte, in cursul carora se pun, de seara pana dimineata, 2-3 lingurite de pulbere din seminte de schinduf intr-o o cana cu apa. Dimineata se filtreaza si apoi se bea sucul obtinut, pe parcursul zilei.

Brusturele este un alt remediu recomandat in diabet. Se recomanda decoctul preparat din doua linguri de radacina de brusture maruntita, la 500 de mililitri de apa clocotita. Se fierbe 5 minute si se lasa la racit un sfert de ora, dupa care se consuma 3 cani pe zi, intr-o cura de 3 luni.

Ceaiul verde  scade, de asemenea, glicemia si este un bun inlocuitor al cafelei in cazul celor cu boli cardiovasculare. Se consuma zilnic una sau doua cani cu ceai verde, in prima parte a zilei. Acest ceai are si efect energizant, din cauza continutului de teina.

 

diabetAfinul are o actiune hipoglicemianta, gratie mirtilinei din compozitia plantei. Se recomanda ceaiul din frunze si fructe de afin, preparat din o mana de frunze si fructe uscate la o cana cu apa. Se beau doua sau trei cani pe zi. Ceaiul ajuta la scaderea glicemiei, amelioreaza retinopatia si tulburarile de vedere, inchide ulceratiile.

Scortisoara scade nu numai zaharul din sange, ci si nivelul colesterolului si al trigliceridelor. In acest scop, se lasa la infuzat, 20 de minute, un baton de scortisoara, intr-o cana cu apa fierbinte, iar acest remediu se consuma zilnic.

Cercetarile arata ca unele tipuri de miere (castan, pin, tei, portocal, cimbrisor) pot fi administrate intern la diabetici, deoarece au index glicemic scazut sau moderat si nu cresc glicemia. Mierea de manuka, de asemenea, are un foarte bun efect antiinfectios si se recomanda in cazul infectiilor aparute la diabetici.

 



Comentarii (1)

  1. ANDREI MANU spune:

    Felicitari,
    un articol foarte bine scris, fluent, concis, plin de informatii directe si pretioase, fara floricele si “gumilastic textual” pt. cantitate de articol.
    Acest segment al domeniului sanatatii, cu noutati si remedii pentru diabet, poate deveni o rubrica saptamanala, avandu-se in vedere amploarea acestui flagel “discret” si extrem de periculos.
    Mediatizarea sustinuta se justifica.

    Felicitari Ralucai Ilie!

Adaugati un comentariu


 

*