Remedii pe baza de sare

7 iunie 2015 | 0 comentarii |

In cazul durerilor de gat, al problemelor respiratorii, crampelor musculare sau al durerilor provocate de artrita, sarea poate fi solutia salvatoare.

 

sareIngredient pe care nutritionistii ne recomanda sa il consumam cu masura, dar care nu poate lipsi din niciun fel de mancare, sarea are si calitati curative pe care nu toata lumea le cunoaste.

Daca un consum mare de sare in alimentatie poate provoca hipertensiune si de aici pot aparea probleme grave de natura cardiaca, ingredientul, in special in stare naturala (neprocesat si neiodat) poate fi folosit cu incredere pentru realizarea unor leacuri care ne pot scapa de alte probleme de sanatate, fara ajutorul medicului. Inca din antichitate, sarea a fost folosita ca dezinfectant si ca tratament in afectiuni ale nasului, gatului si urechilor, dar si ca remediu pentru dureri musculare sau pentru stimularea digestiei. Totodata, este bine de stiut ca sarea nerafinata ajuta la echlibrarea nivelului de zahar din sange, pastreaza oasele puternice, regleaza metabolismul, intareste sistemul imunitar si multe altele. In sarea naturala se gasesc peste 80 de microminerale importante pentru corpul nostru, minerale ce ii ofera acesteia culoarea de gri , roz, albastru, verde si chiar negru si niciodata alba, cum este sarea procesata, lipsita de nutrienti.

 

Oamenii isi iau sarea din munte

Sarea din munte

Sarea naturala contine minerale care pot ajuta pielea sa se simta si sa arate foarte bine. Cromul lupta impotriva acneei si reduce infectiile de piele, sulful mentine pielea curata si fina si poate ajuta un scalp uscat, zincul promoveaza vindecarea rapida a ranilor, creste sistemului imunitar si regleaza activitatea glandelor sebacee, iar iodul ajuta in marirea consumarii de oxigen si a ratei metabolice a pielii.

Ulceratiile aparute in cavitatea bucala pot fi tratate cu banala sare de bucatarie (cu cat mai putin procesata, cu atat mai bine). Este suficient sa se toarne sare peste zonele ulceroase si sa se lase sa actioneze timp de 3-4 minute. Dupa aceea se clateste gura cu apa calduta, iar pentru ca acest tratament sa fie eficient este recomandabil sa fie repetat in fiecare dimineata, inainte de spalatul pe dinti.

O gargara facuta cu o solutie de apa si sare poate lua cu mana durerile in gat. In acest scop, se adauga o lingurita de sare intr-un pahar cu apa calduta, se amesteca pana se dizolva sarea, apoi se face gargara cu solutia obtinuta, procedura repetandu-se de cateva ori pe zi.

 

ayran..O bautura preparata din iaurt, apa, condimente si fructe diverse, la care se adauga cateva cristale de sare gema si frunze de menta (Ayran – reteta traditionala turceasca), va imbunatati digestia in mod considerabil. Astfel, alimentele consumate vor fi digerate mai usor, iar riscul de a acumula caloriile sub forma de grasimi se va reduce la minimum. Apa sarata incepe sa activeze glandele salivare din gura, eliberand amilaza. In stomac, sarea naturala stimuleaza acidul clorhidric, ajutand la producerea acestuia si o enzima care digera proteinele, amandoua ajutand la descompunerea mancarii. De asemenea, stimuleaza secretia din tracul intestinal si ficat si regleaza tractul intestinal, ducand astfel la cresterea absorbtiei de nutrienti.

 

sareIn cazul crampelor musculare se recomanda consumul la intervale regulate al unei bauturi preparate dintr-un litru de apa, la care se adauga 2-3 linguri de zahar, o jumatate de lingurita de sare si suc de lamaie proaspat.

Impotriva durerilor articulare datorate artritei se poate urma o terapie cu sare la domiciliu. Se toarna un litru de apa calda si un pumn de sare de mare intr-un vas, apoi se tin picioarele in solutia obtinuta, pentru a combate astfel durerile si inflamatiile de la nivelul membrelor inferioare.

Pentru atenuarea durerilor specifice otitei se pot folosi ca tratament si compresele cu sare. Se incalzesc 10 linguri cu sare, apoi se pun intr-un saculet de panza deasa, iar acesta se tine aproape de ureche. Vaporii degajati de sare calmeaza durerea si grabesc vindecarea.

 

Purificator de aer Salin

Purificator de aer Salin

Vaporii de sare sunt considerati miraculosi in afectiunile respiratorii si nu numai in acestea. Tocmai de aceea medicii recomanda curele cu aer salin. Dar, pentru ca nu este la indemana oricui sa merga la tratament in salina, buzoianul Constantin Pascu a realizat, in anul 2000, in premiera mondiala, un aparat care purifica aerul in spatiile de locui si face atmosfera ca in salina sau pe litoral, distrugand bacteriile din aer, retinand praful si fumul de tigara.

Aparatele Salin sunt dispozitive medicale destinate tratarii si purificarii aerului din incaperi, care elibereaza aerosoli naturali de sare in urma unui proces de trecere fortata a aerului printr-un filtru cu granule de sare natural reclistalizata in conditii controlate, cu scopul de a diminua edemul inflamator la nivelul intregului aparat respirator si de a permite reducerea treptata a medicatiei specifice, prin cresterea eficientei tratamentelor medicale tradiționale. Totodata, creste rezistenta organismului la o multitudine de afectiuni, avand efectele aerosolilor, similare cu cele din salina sau de la malul marii.

 

Constantin Pascu, inventatorul Salin

Constantin Pascu, inventatorul Salin

Premiile si medaliile obtinute de Constantin Pascu si inventiile sale spun totul despre calitatea si eficienta aparatelor Salin realizate si imbunatatite de-a lungul celor 15 ani de la lansarea primului aparat.  Astfel, la editia 51 a expozitiei World Exhibition of Innovation, Research and new Technology – EUREKA, de la Bruxelles, in anul 2002, purificatorul de aer Salin a fost premiat cu Medalia de Aur. Tot in 2002, la a 30-a editie a Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva, purificatorul de aer Salin, a fost premiat cu Medalia de Argint, fiind apreciat pentru ingeniozitatea ideii, pentru efectele sale benefice asupra starii generale de sanatate. In 2004, tot la Geneva, la al 32-lea Salon International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi, Constantin Pascu, impreuna cu fiica sa Anca Pascu si profesorii Ion Sandu, Ioan Gabriel Sandu, Gabriela Ciobanu, Victorita Vasile, Octavian Ciobanu, Andrei-Victor Sandu de la Universitatea A.I. Cuza – Iasi a obtinut bronzul, pentru Metoda si aparat pentru determinarea aerosolilor salini. In 2005, la Sevastopol,  Premiul Special al Fortelor Militare Maritime si doua Medalii de Aur au fost oferite chimistului roman Constantin Pascu pentru inventiile sale.

 


Adaugati un comentariu


 

*