Renuntarea la micul dejun aduce kilograme in plus

1 februarie 2015 | 0 comentarii |

Englezii au stabilit, in urma unui studiu, ca persoanele care isi fac un obicei din a sari peste micul dejun, risca sa se ingrase cu 13 kilograme pe parcursul unui an.

 

mic-dejun5Persoanele care renunta la micul dejun de trei ori pe saptamana risca sa consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective si sa se ingrase aproximativ 13 kilograme intr-un singur an, potrivit unui studiu realizat recent in Marea Britanie. Top of Form

Persoanele care renunta la micul dejun de trei ori pe saptamana risca sa consume 252 de calorii suplimentare pe parcursul zilelor respective si sa se ingrase aproximativ 13 kilograme intr-un singur an, potrivit unui studiu realizat recent in Marea Britanie. Cercetatorii au explicat ca renuntarea la prima masa a zilei mareste nevoia organismului de a consuma alimente nesanatoase si poate duce la o crestere cu 13 kilograme a greutatii corporale intr-un singur an, daca acele calorii suplimentare nu sunt arse prin intermediul unor exercitii fizice. Studiul a evidentiat faptul ca alimentele preferate la jumatatea diminetii de persoanele care sar peste micul dejun sunt cipsurile, ciocolata si biscuitii.

 

obezitatePotrivit studiului, realizat pe un etantion reprezentantiv de 2.000 de adulti, 45 la suta dintre persoanele care sar peste micul dejun recunosc ca li se face foame la jumatatea diminetii, 30 la suta dintre ele se plang ca sunt obosite si ca le lipseste energia, iar 14 la suta dintre respondenti spun ca lipsa micului dejun ii face sa se simta morocanosi. Principalele motive pentru renuntarea la micul dejun au fost lipsa senzatiei de foame si sacrificarea mesei pentru a petrece mai mult timp in pat. De asemenea, 12 la suta dintre britanici spun ca pur şi simplu uita sa manance micul dejun, si tot 12 la suta spun ca sunt prea ocupati cu alte activitati gospodaresti.

 

sport vs droguriStudiul a evidentiat totodata felul in care micul dejun influenteaza alegerile culinare pentru restul zilei. Cei care sar peste prima masa a zilei sunt mai dispusi sa opteze pentru un baton de ciocolata si o cutie de bautura carbogazoasa in timpul pranzului, in comparatie cu persoanele care mananca micul dejun in fiecare zi. Potrivit medicului dietetician Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, lipsa micului dejun determina o scadere a glicemiei, incurajand acele persoane sa opteze pentru alimente considerate nesanatoase, care ofera o satisfacere imediata a nevoii de glucide. Un astfel de comportament alimentar duce la un consum suplimentar de 252 de calorii in fiecare zi, in total 91.980 de calorii in fiecare an. Daca acestea nu sunt arse prin exercitii fizice practicate cu regularitate, persoanele vizate risca sa se ingrase cu 13 kilograme intr-un singur an.

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*