Rețea de socializare dedicată tinerilor cu afecțiuni oncologice

Asociația Little People a dezvoltat o aplicație mobilă disponibilă gratuit, prin intermediul căreia utilizatorii se pot interconecta și pot primi notificări legate de oportunități de socializare cu cei care suferă de aceeași boală.

 

În cazul unui diagnostic sever, așa cum este cancerul, foarte importnt pentru pacienți este și sprijinul celor din jur, lupta cu boala fiind extrem de greu de dus de unul singur. Pe lângă sprijinul oferit de familie, prieteni, medici și psihologi, un rol benefic îl are și interacțiunea cu alți pacienți care suferă de aceeași boală și mai ales cu cei care au reușit să iasă învingători din lupta cu cancerul. Pacienții cu afecțiuni oncologice pot astfel să-și împărtăsească experiențele, să învețe unii de la alții și să se încurajeze reciproc.

În condițiile în care mediul vitrual a devenit, în ultimii ani, un important canal de comunicare, asociația Little People le-a pus la dispozițe tinerilor diagnosticați cu cancer un instrument facil prin intermediul căruia aceștia pot interacționa, se pot întâlni și pot afla despre diferite evenimente la care pot lua parte. Este vorba de o rețea de socializare destinată tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, diagnosticați cu cancer, la care aceștia pot avea acces prin intermediul unei aplicații mobile, disponibile gratuit, atât pentru dispozitivele care folosesc sistemul de operare android, cât și pentru cele cu sistem IOS.

Aplicația, denumită VIA, a fost lansată de asociația Little People, cu sprijinul financiar al Lidl România.

 

Katie Rizvi, fondatorarea asociației, spune că aplicație aste disponibilă gratuit pentru toți tinerii adulți afectați de cancer, din toate centrele de tratament din țară, fiind creată cu scopul ca aceștia „să aibă un lucru mai puţin de înfruntat: singurătatea”.

Odată descărcată aplicația pe un telefon mobil sau o tabletă, utilizatorul își poate crea un profil public, având posibilitatea de a-și securiza datele cu caracter personal, astfel încât acestea să nu poată fi vizuaizate de orice utilizator. Fiecare cont creat are la dispoziție o serie de opțiuni de filtrare a informațiilor precum tipul cancerului, locația utilizatorului, interese, astfel încât să se realizeze o cât mai bună potrivire cu ceilalți utilizatori.

Pe baza datelor introduse, aplicația generează o serie de sugestii de conectare, utilizatorii putând astfel să se contacteze unul pe celălalt. În funcție de preferințe, cererile de conectare pot fi acceptate sau respinse, astfel că utilizatorul are un control complet asupra profilului propriu.

 

Katie Rizvi

Totodată, prin intermediul aplicației mobile, utilizatorii primesc notificări cu privire la viitoarele întâlniri, seminarii şi oportunităţi de socializare, putând transpune astfel și în viața reală întâlnirile și discuțiile din mediul virtual.

VIA – aplicaţia mobilă pe care asociaţia Little People România a dezvoltat-o pentru tinerii adulţi afectaţi de cancer, cu vârsta 18 – 39 de ani, prin intermediul finanţării primite din partea companiei Lidl România, le va schimba viaţa, oferindu-le oportunitatea de a beneficia de un spaţiu securizant, virtual, în care să poată comunica între ei, să îşi poată împărtăşi experienţa liberi, să pună întrebări şi să afle răspunsuri de la persoane care au trecut prin acelaşi tratament, să poată lega prietenii cu persoane faţă de care nu au teama de a fi respinşi, care îi înţeleg şi le oferă siguranţă că nu sunt singuri în această luptă”, a explicat Katie Rizvi.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*