REZIDENTIAT 2015: Intre 28 martie si 30 mai au loc simularile examenului de absolvire

Simularile vor avea loc in Bucuresti si Constanta si pot participa atat studentii la medicina din ani terminali cat si studentii din anii mai mici sau rezidentii care doresc sa isi verifice cunostintele.

 

examenrezidentiatStudentii medicinisti care vor sustine in acest an examenul de rezidentiat au cocazia, incepand cu data de 28 martie, sa isi faca o utila verificare a cunostintelor acumulate si sa ia contact cu posibliele subiecte ale examenului. Oportunitatea exista in cadrul  unei simulari care se va desfasura pe parcursul a 8 sesiuni, pana la data de 30 mai.

Este vorba despre un proiect al Societatii Studentesti de Chirurgie din Romania, care a ajuns anul acesta la cea de-a sasea editie, proiect care se adreseaza cu precadere studentilor medicinisti de anul VI, care doresc sa isi verifice sunostintele si sa se familiarizeze cu atmosfera de examen, insa pot participa si studentii din ani mai mici, precum si medici care si-au sustinut deja rezidentiatul dar doresc sa isi revizuiasca inca o data cunostintele acumulate in anii de pregatire. Anul acesta, Proiectul Simularilor Saptamanale ale Examenului de Rezidentiat se va desfasura in paralel la UMF Bucuresti si UMF Constanta, la ele putand participa orice student medicinist, indiferent de centrul universitar din care provine. Conform organizatorilor, cei interesati sa participa la simularea examenului de rezidentiat trebuie sa isi creeze un cont pe site-ul www.sscr.ro si sa achite taxa de participare, in valoare de 100 de lei, suma care acopera toate cele 8 sesiuni de simulare si completarea on-line a formularului de inscriere.

 

rezidenti .Organizatorii spun ca, de la an la an, interesul pentru aceste simulari creste, una dintre cauze fiind si faptul ca studentii nu au la dispozitie o alta modalitate de evaluare obiectiva inaintea examenului. Lipsa unei alte modalitati de evaluare obiectiva pre-examen, precum si faptul ca materia este impartita in 8 simulari, fac acest proiect extrem de util studentilor. Astfel, ei sunt incurajati sa parcurga progresiv materia, saptamana de saptamana, primind de fiecare data feedback in legatura cu nivelul lor de pregatire. Dupa fiecare simulare, participantii pot pastra caietul de grile, putand reveni ulterior asupra intrebarilor”, a precizat Dana Pisica, coordonatorul proiectului. El spune ca anul trecut, numarul celor inscrisi la aceste simulari a fost de 300, iar anul acesta este foarte probabil ca numarul candidatilor sa creasca, dat fiind interesul sporit manifestat in randul studentilor.

 

examen-rezidentiatPentru cei interesati, organizatorii au anuntat deja si programul exact dupa care se vor desfasura simularile, examenele urmand a vea loc in fiecare sambata, timp de 8 saptamani, in intervalul 28 martie – 30 mai. In cadrul fiecarei simulari, examenele vor avea loc la sediul Facultatilor de Medicina din Bucuresti si Constanta, iar intrarea in sala se va face intre orele 9.00 si 9.45.

Incepand cu ora 9.45 se vor imparti borderourile si pixurile, iar la ora 10.00 va incepe impartirea caietelor cu subiecte. Fiecare simulare dureaza 4 ore, timp in care participantii vor avea de rezolvat 200 de grile, primele 50 fiind complement simplu, cu un raspuns corect din cinci variante posibile, iar restul de 150 de grile fiind de tip complement multiplu cu 2-4 raspunsuri corecte din 5. Acest format, impreuna cu modalitatea de calculare a punctajului obtinut la fiecare simulare, sunt identice cu cele de la examenul de rezidentiat. La ora 14.00 se va incheia simularea, dupa care, corectarea borderourilor se va face computerizat. Rezultatele fiecarui participant sunt confidentiale, motiv pentru care la inscriere fiecare candidat primeste un cod unic de identificare prin care isi va putea afla nota de la fiecare simulare. Rezultatele vor fi postate pe site, in maxim doua zile de la data simularii.

 

examen rezidentiUMFDavilaProgramul de desfasurare si tematica fiecarei simulari sunt urmatoarele:

Simularea 1: 28 martie – Cardiologie, Pneumologie;

Simularea 2: 4 aprilie – Reanimare Medicala (Medicina de Urgenta), Neurologie, Boli Infectioase, Hepato-gastroenterologie;

Simularea 3: 25 aprilie – Chirurgie Viscerala, Ginecologie-obstetrica, Reumatologie, Chirurgie Ortopedica

Simularea 4:   2 mai – Recapitulare;

Simularea 5: 9 mai – Oftalmologie, Chirurgie ORL, Geriatrie, Psihiatrie, Psihiatrie Pediatrica, Medicina Interna;

Simularea 6: 16 mai – Pediatrie, Radiologie, Dermatologie, Endocrinologie;

Simularea 7: 23 mai – Chirurgie Urologica, Nefrologie, Hematologie-oncohematologie, Oncologie

Simularea 8: 30 mai – Recapitulare finala.

La organizarea Proiectului participa studenti voluntari ai Facultatii de Medicina, membrii activi ai SSCR, precum si medicii care au ajutat la elaborarea subiectelor. Subiectele au fost realizate strict pe baza tematicii oficiale pentru examenul de rezidentiat.

 


Adaugati un comentariu


 

*