REZIDENTIAT 2016: Peste 300 de medici se bat pentru un post sau loc la rezidentiatul din mai

16 mai 2016 | 0 comentarii |

medic rezidentMai mult de doi candidati pe un loc vor concura la examenul de Rezidentiat organizat de Ministerul Sanatatii in sesiunea extraordinara din 22 mai. 329 de concurenti s-au inscris la concurs, pentru a ocupa unul dintre cele 222 de locuri si posturi ramase neocupate in sesiunea din octombrie 2015, potrivit site-ului www.rezidentiat.ro.

Acestia vor incerca sa ocupe cele 146 de locuri disponibile in specialitatile: ATI-8, Boli Infectioase-2, Chirurgie generala -13, Chirurgie orala si mxilo-faciala -4, Chirurgie pediatrica -5, Epidemiologie -8, Farmacologie clinica -4, Hematologie -8, Igiena -3, Medicina muncii -2, Medicina de familie 10, Medicina de lanorator 2, Medicina de urgenta -50, Medicina interna 1, Ortopedie pediatrica -5, Ortopedie si traumatologie -4, Pediatrie 2, Pneumologie 2, Radioterapie -1, Sanatate publica si management -12)

Cele 76 de posturi sunt disponibile in specialitatile: (ATI – 3; Boli infectioase – 1 ; Chirurgie toracica –1 ; Chirurgie generala – 5 ; Epidemiologie -12 ; Geriatrie si gerontologie -3 ; Igiena -6 ; Medicina muncii 1 ; Medicina de familie – 15; Neonatologie -10 ; Medicina de laborator 2 ; Medicina interna 4 ; Medicina sportiva -1; Pediatrie -4; Pneumologie -1; Recuperare, medicina fizica si balneologie – 1; Urologie 1)  neocupate in sesiunea de Rezidentiat din 15 noiembrie 2015.

 

examenrezidentiatSesiunea de testare nationala din mai 2016 se va organiza intr-un singur centru universitar, la UMF Targu Mures.

Tematica si Bibliografia examenului din sesiunea luna mai 2016 este aceeasi cu tematica examenului de Rezidentiat din sesiunea din Noiembrie 2015.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezinta 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate, alcatuindu-se o singura clasificare pe domeniu.

Medicii care devin rezidenti pe locuri incheie un contract individual de munca pe perioada determinata, egala cu durata rezidentiatului, cu unitatea sanitara la care au fost repartizate locurile pentru rezidentiat.

Medicii care devin rezidenti pe post incheie contract individual de munca pe perioada nedeterminata cu unitatea sanitara publica ce a publicat postul respectiv, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobata prin Legea nr.103/2012, cu completarile ulterioare.

Rezidentii au obligatia sa efectueze pregatirea si sa sustina examenul de specialist in specialitatea pentru care au optat, in  maximum 5 ani de la data incheierii programului de pregatire.

Concursul de Rezidentiat din aceasta primavara se organizeaza in urma solicitarilor si discutiilor dintre Federatia Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania cu reprezentatii Ministerului Sanatatii despre situatia candidatilor care, desi au obtinut un punctaj minim de promovare, au ramas fara post/loc.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*