„Rock pentru Hospice” – initiativa celui mai popular agent de securitate din Romania

Managerul firmei care asigura securitatea la cele mai importante concerte rock va dona veniturile personale obtinute pentru serviciile prestate la evenimentele de  acest gen, in urmatoarele sase luni, in scop umanitar.

 

Rock pentru Hospice - sursa foto:Facebook

Rock pentru Hospice – sursa:Facebook

De cativa ani buni, firma Blackhawk Security a devenit un brand cunoscut si respectat de marea majoritate a fanilor care merg la concertele rock, iar managerul Andrei Irode, cel mai popular agent de securitate. Aceasta, pentru ca, fiind si la randul sau un mare fan al muzicii rock si, familiarizat cu atmosfera de la astfel de concerte, a reusit sa-i pregateasca pe agentii din subordine si sa adapteze serviciile firmei sale de securitate astfel incat sa se plieze pe comportamentul publicului la astfel de evenimente, iar reteta s-a dovedit a fi una de succes.

La fiecare concert la care securitatea este asigurata de Blackhawk Security nu mai exista incidente, iar Andrei Irode si ceilalti stewarzi sunt perceputi ca niste prieteni, aflati acolo sa ajute, si nicidecum ca o „forta de represiune”, asa cum se intampla in alte cazuri.

Am facut aceasta scurta introducere pentru cei care nu sunt familiarizati cu fenomenul, pentru a intelege mai bine legatura pe care Andrei Irode a realizat-o intre concertele rock si alinarea suferintelor unor bolnavi care isi traiesc ultimele zile.

 

Rockstadt Extrem Fest - sursa:Facebook

Rockstadt Extrem Fest – sursa:Facebook

Aceasta legatura a fost creata de curand, odata cu desfasurarea festivalului Rockstadt Extreme Fest de la Rasnov care, desi abia la a doua editie, si-a castigat statutul de cel mai apreciat eveniment de acest gen. Ca iubitor al genului, am participat la acest eveniment si am ramas putin mirat cand am vazut afisate cateva bannere ale cunoscutei organizatii umanitare din Brasov, Hospice Casa Sperantei. N-am reusit sa fac legatura intre aceasta organizatie si un festival de muzica extrema, insa am inteles ulterior acest lucru, afland despre gestul facut de Andrei Irode in nume personal.

Firma sa a asigurat securitatea si la acest eveniment, prestatia agentilor determinandu-i chiar si pe artistii de pe scena sa isi exprime aprecierea si respectul. Desi, pe parcursul celor patru zile, eforturile depuse in calitate de coordonator al echipei au fost maxime, Andrei Irode a muncit in folosul bolnavilor in stadiu terminal aflati in ingrijirea Hospice Casa Sperantei. Aceasta, pentru ca veniturile personale pe care le-a obtinut in urma serviciilor prestate la Rockstadt Extreme Fest, le-a donat asezamantului de ingrijiri paliative din Brasov.

 

Andrei Irode - Sursa: Facebook

Andrei Irode – Sursa: Facebook

A fost primul pas din campania Rock pentru Hospice pe care a demarat-o cu aceasta ocazie. Andrei Irode a anuntat ca in urmatoarele sase luni va proceda in mod similar cu veniturile personale ce ii vor reveni in urma participarii la alte concerte rock la care firma sa va asigura securitatea. „Nu reprezint o corporatie care sa faca gesturi de imagine sau o companie cu sustinere financiara din strainatate. Sunt doar un iubitor de muzica rock, care viseaza la o lume mai buna si care isi traieste viata dupa deviza «fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume»”, a spus Andrei Irode cand a luat decizia demararii acestei campanii.

Totodata, acesta poate constitui un exemplu de stil de viata sanatos spunand despre el ca „am renuntat la fumat, in ciuda mediului stresant in care lucrez, am renuntat la produsele de origine animala si mi-am depasit limite fizice alergand, inotand, mergand cu bicicleta. Lucruri pe care multi mi-au spus ca nu le voi putea face la greutatea mea de 120 de kilograme”.

Pe 5 octombrie, Andrei Irode va participa si la Maratonul International Bucuresti, facand parte din echipa Hospice Casa Sperantei.

Exemplul lui Andrei Irode poate fi urmat de oricine doreste sa contribuie la alinarea suferintei unor oameni aflati la final de drum, pe pagina oficiala a campaniei „Rock pentru Hospice” putand fi facute donatii in contul Hospice Casa Sperantei.

 

hospice-casa-sperantei-300x224

In anul 1992, un cetatean britanic pe nume Graham Perolls infiinta, la Brasov, prima unitate de tip hospice din Romania, un concept cu totul nou pentru acea vreme. Totodata, a infiintat si organizatia denumita Hospice Casa Sperantei, a carei activitate era dedicata la vremea aceea exclusiv ingrijirii la domiciliu a adultilor bolnavi de cancer in stadii avansate.

Cativa ani mai tarziu, organizatia formeaza si o echipa de pediatrie pentru copiii cu leucemie, cancer, malformatii congenitale, distrofii neuromusculare sau alte boli necrutatoare, totodata luandu-se decizia extinderii activitatii si in alte orase din Romania. Ulterior, odata cu mutarea intr-un nou sediu , organizatia dispune si de o sectie cu paturi pentru internare, un centru de zi destinat terapiei ocupationale si o policlinica pentru consultatii de specialitate ce includea un cabinet de stomaterapie si un altul de protezare mamara.

In 2002, in urma unui studiu international pe 475 de hospice-uri din 28 de tari din Europa Centrala, de Est si din Asia, Hospice Casa Sperantei este ales ca Centru de Excelenta pentru Europa de Est.

La acest moment, serviciile hospice oferite de Casa Sperantei sunt gratuite pentru toti beneficiarii, iar fondurile necesare functionarii serviciilor de ingrijire paliativa provin din proiecte internationale, sponsorizari, evenimente de caritate, de la partenerii britanici, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Consiliul Judetean Brasov, Consiliul Local Brasov si de la contribuabilii care directioneaza 2 la suta din impozitul pe profit.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*