S-a dat startul inscrierilor pentru Conferinta RoVaccin

Evenimentul va avea loc la Bucuresti si se va bucura de participare internationala.

 

RoVaccin 2015Societatea Romana de Microbiologie va organiza, pe 25 martie 2017, cea de-a cincea editie a Conferintei Nationale RoVaccin. La eveniment sunt asteptati medici  din toate specialitatile cu preocupare in domeniul vaccinologiei, in special microbiologi, epidemiologi, medici de familie, specialisti in boli infectioase, pediatri etc. Speakeri de renume in domeniu vor prezenta teme de mare actualitate si de interes major pentru vaccinologie si sanatatea publica din Romania si din lume.

Organizatorii au anuntat ca au inceput inscrierile pentru evenimentul care va fi gazduit de hotelul Crowne Plaza din Bucuresti. Specialistii care doresc sa participe isi pot rezerva un loc accesand sectiunea speciala de pe site-ul evenimentului. Participarea este gratuita, iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile, prioritate avand membrii Societatii Romane de Microbiologie.

Evenimentul va avea loc intr-un context nu tocmai fericit pentru Romania, in ceea ce priveste vaccinarea. Scaderea ratei imunizarii, criza de vaccinuri de pe piata si epidemia de rujeola, care a rapit deja mai multe vieti, sunt motive serioase pentru a aborda, in cadrul conferintei, pe langa temele generale, si aceste subiecte de mare actualitate, in incercarea de a se gasi solutii.

 

cercetare - vaccinDe altfel, tema generala a conferintei va fi „Vaccinarea – urgenta de sanatate publica”, dorindu-se astfel sa se readuca in atentie situatia ingrijoratoare a ratei scazute de vaccinare din Romania, alaturi de strategiile si solutiile posibile pentru imbunatatirea indicatorilor care sa amelioreze acoperirea vaccinala si sa elimine riscurile generate de bolile transmisibile prevenibile prin vaccinare.

Totodata, vor fi dezbatute cele mai noi informatii referitoare la importanta vaccinarii in contextul national si european actual si la impactul fenomenului de scadere a acoperirii vaccinale asupra sanatatii publice din Romania. Specialistii vor prezenta, cu aceeasi ocazie, si ultimele evolutii ale epidemiei de rujeola in Romania, izbucnita inca de anul trecut si care continua sa faca victime chiar si in Europa, principala cauza fiind tocmai scaderea ratei de imunizare, ceea ce favorizeaza raspandirea bolii.

In acelasi context vor avea loc si  discutii interactive cu administratori si specialisti din sistemul de sanatate publica.

 

vaccinuri1Programul National de Vaccinare reprezinta o alta tema de interes major al Conferintei, astfel ca vor fi analizate mai multe aspecte, de la productia de vaccinuri, pana la modul in care se face achizitia, distributia si administrarea acestora.

Si la acest subiect, vor fi multe de discutat, tinand cont de faptul ca ne aflam in plina criza de vaccin impotriva hepatitei B, pe care autoritatile au promis ca o vor rezolva spre sfarsitul lunii, exact in perioada in care va avea loc conferinta.

Nu trebuie trecuta cu vederea nici criza de vaccin hexavalent, accentuata intr-o oarecare masura si de criza de vaccin impotriva hepatitei B, criza pe care ministrul Sanatatii a promis ca o va rezolva saptamana aceasta, cand urmeaza sa ajunga in tara primele stocuri furnizate in baza unui nou contract incheiat cu producatori straini.

In cadrul Conferintei vor fi prezentate, de asemenea, rezultatele ultimelor studii in domeniul vaccinurilor care nu au fost inca incluse in cadrul Programului National de Vaccinare. Reprezentantii Societatii Nationale de Microbiologie sustin ca includerea de noi vaccinuri ramane un deziderat care are sansa sa se materializeze si sa ofere copiilor si adultilor din Romania o mai buna protectie fata de bolile infectioase.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*