S-a incheiat editia a VIII-a a „Scolii de vara a+”

8 august 2017 | 0 comentarii |

La cursurile organizate gratuit, de Antibiotice Iasi, incepand cu anul 2010, aproximativ 300 studenti de la Farmacie, Biologie, Medicina, Chimie si Inginerie au participat, iar 38 dintre ei au fost angajati, ulterior.

 

Treizeci de tineri studenti in ultimul an sau absolventi ai facultatilor de Medicina, Farmacie, Biologie, Chimie si Inginerie Chimica au incheiat cu succes cursurile „Scoalii de vara a+” editia a VIII-a, desfasurata in perioada 13 iulie – 3 august 2017, de Antibiotice Iasi, anunta compania farmaceutica, printr-un comunicat. Timp de trei saptamani, specialisti cu o vasta experienta in domenii specifice, au sustinut cursuri gratuite in cadrul acestui program de traditie.

Nevoia de personal specializat in domenii cheie a industriei farmaceutice precum si faptul ca programele de invatamant a universitatilor de profil din Romania nu sunt actualizate cu nevoile industriei farmaceutice, unde cerintele specifice sunt extrem de ridicate, a determinat, in cadrul companiei Antibiotice, regandirea politicii de recrutare si pregatire a personalului necesar incepand cu mult timp inainte de angajarea efectiva, chiar de pe bancile universitatilor”, sustin reprezentantii companiei, in comunicatul amintit.

La fel gandesc si participantii la cursurile „Scolii de vara a+” care, dupa cum sustine Oana Elena Burlacu, masterand la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iasi, specializarea Biotehnologii microbiene si celulare constituie pentru noi, absolventii debutanti, o sansa, o experienta unica de a ne largi orizontul cunoasterii in domeniul farmaceutic, de a ne incepe «calatoria» spre cautarea identitatii si implinirii profesionale cu sfaturile si experienta unor specialisti dedicati, reprezentand pentru noi un exemplu de «asa da», demn de urmat”.

 

Cei 30 de studenti si absolventi selectati pentru aceasta editie a „Scolii de vara a+” spun ca au invatat, practic, despre modul in care functioneaza industria farmaceutica si au inteles procesul dezvoltarii unui medicament generic, de la concept pana la alcatuirea dosarului necesar obtinerii autorizatiei de punere pe piata.

Niciodata nu mi-am imaginat cat de multa munca exista in spatele unui singur medicament, chiar a unei singure pastile si cat de multe reglementari guverneaza aceasta industrie. Aici, am constientizat ca pentru producerea unei singure cutii de medicamente este nevoie de o munca continua si asidua din partea unei intregi echipe de oameni foarte bine pregatiti, care lucreaza impreuna pentru ca acel produs, pus pe piata, sa il ajute pe pacient. Un lucru este sa ti se prezinte aceste informatii teoretic, de catre profesori, si alta este sa-i asculti pe cei implicati efectiv in productie, unde se aplica cele mai noi norme, legi, reguli, unde au parte zi de zi de provocari noi pe care trebuie sa le infrunte, de situatii noi. Am avut extrem de multe de invatat de la acesti oameni si nu doar pe partea teoretica, ci si pe partea motivationala, prin povestile lor de succes”, sustine Iulia Andrici, studenta la UMF „Gr.T.Popa” Iasi, Facultatea de Farmacie.

 

„Scoala de vara a+” ofera posibilitatea intregirii pregatirii universitare cu o serie de concepte, standarde profesionale si reglementari specifice industriei farmaceutice, dezvoltarea aptitudinilor si acumularea de cunostinte utile in domeniu. Totodata, reprezinta o oportunitate de impartasire a cunostintelor dobandite de-a lungul anilor de catre specialisti ai Antibiotice, celor interesati de industria farmaceutica, sustin atat reprezentantii companiei.

Cursantii au avut ocazia afle o parte a «secretelor» din dezvoltarea medicamentelor, sa adreseze intrebari si sa li se raspunda la eventuale curiozitati cu privire la formularea si tehnologia de fabricatie a unui medicament. Cunostintele teoretice dobandite pe parcursul prezentarilor au fost completate de o sesiune practica in cadrul Pilotului de comprimate, unde le-au fost prezentate aparatura si echipamentele de laborator precum si procedee si procese specifice industriei farma, a declarat farm. Madalin Postolache, Coordonator Pilot Forme Solide Orale.

 

Dupa incheierea cursurilor, participantii au sustinut o proba de evaluare ce se constituie ca o preselectie pentru concursurile viitoare de angajare pe posturi disponibile in cadrul Antibiotice, in domenii specifice.

Voi impartasi colegilor si prietenilor experienta traita de mine la Scoala de vara Antibiotice, incurajandu-i sa participe, deoarece vor avea un plus mare de cunostinte fata de ceilalti colegi, ceea ce ii va ajuta foarte mult in dezvoltarea lor profesionala pe viitor”, a promis Bolea Luiza-Mihaela, absolventa a Facultatii de Biologie de la Universitatea „Al.I.Cuza” Iasi, specializarea Biochimie.

Scoala de vara a+” reprezinta un program educational complex si consistent initiat de compania Antibiotice Iasi in vara anului 2010, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T Popa”, Universitatea „Al. Ioan Cuza” si Universitatea „Gh. Asachi”.

*In perioada 2010 – 2017, aproximativ 300 de studenti de la specializarile Farmacie, Biologie, Medicina, Chimie, Inginerie chimica au participat la cursurile Scolii de vara a+.  38 de studenti participanti la acest proiect au fost angajati, ulterior, in cercetare, asigurarea si controlul calitatii, regulatory affairs, studii de bioechivalenta sau in productie.

 

Foto: Antibiotice Iasi

 

 


Adaugati un comentariu


 

*