Sefii sectiei de oncologie de la spitalul AKH din Viena vor profesa si in Romania

29 ianuarie 2014 | 1 comentariu |

In fiecare luna, acestia se vor afla cate doua saptamani la spitalul OncoFort, unde vor acorda consultatii si tratamente. Medicii austrieci vor pune in mod special accentul pe diagnosticul preventiv.

 

Dr. Christoph Zielinski

Dr. Christoph Zielinski

In baza unui protocol mai vechi de colaborare intre spitalul de oncologie OncoFort si divizia oncologica a renumitului spital AKH din Viena, din acest an, pacientii din Romania vor fi consultati si vor beneficia de tratament din partea a doi reputati medici oncologi din Austria, care se vor deplasa lunar la spitalul OncoFort, special in acest scop. Este vorba de medicii Christoph Zielinski si Thomas Brodowicz, cei care conduc divizia oncologica a spitalului din Viena si care se vor afla timp de doua saptamani in fiecare luna la spitalul din Romania  pentru a veni in sprijinul pacientilor. Si pana acum cei doi medici se deplasau la Bucuresti, insa era vorba de o singura vizita lunara, ceea ce s-a dovedit a fi insuficient. „Avem o colaborare de durata cu acest centru, de aceea am decis sa imi dedic mai mult timp pentru a reusi sa ofer pacientilor din Romania un tratament oncologic orientat catre rezultate. Acest lucru nu se putea face dintr-o singura vizita pe luna, ca si pana acum”, a declarat medicul Christoph Zielinski.

 

Dr. Thomas Brodowicz

Dr. Thomas Brodowicz

Cei doi medici austrieci, impreuna cu echipa de la spitalul din Romania vor pune accent in mod deosebit pe diagnosticul oncologic preventiv, adresat persoanelor care au antecedente de cancer in familie sau celor care au o suspiciune ca ar suferi de o astfel de afectiune. De asemenea, se urmareste si informarea pacientilor referitor la ultimele metode de diagnosticare precoce a cancerului, prin analize genetice. In Austria, controlul oncologic preventiv este deja o obisnuinta, medicul   Thomas Brodowicz spunand ca astfel se evita diagnostice ulterioare mult mai grave. „In Austria avem o traditie ca pacientii, desi aparent sanatosi, sa vina la oncolog pentru ca impreuna cu medicul sa intocmeasca o fisa de risc pe viitor. Prin efectuarea ulterioara a unor baterii de analize si investigatii clasice se pot evita diagnostice mult mai grave. Acesta este si motivul pentru care tratamentul pentru cancerul determinat in faze initiale este mult mai eficient”, a declarat acesta.

 

oncofortTot de la inceputul acestui ani, institutia medicala din Romania a incheiat un parteneriat academic si de business cu Medical University of Vienna. Parteneriatul are ca scop dezvoltarea sistemului medical oncologic din Romania prin initierea de solutii eficiente la nivel de protocoale medicale, specializare continua a cadrelor medicale, studii clinice, organizarea de cursuri si seminarii dedicate, dar si prin formarea unei statistici cu istoric de zeci de ani a pacientilor din Romania.

Spitalul AKH e prima opţiune a romanilor care aleg sa se trateze in strainatate. Este al treilea spital din lume, cu o suprafaţa de 240.000 de metri patraţi, 2.200 de paturi şi 9.000 de angajaţi. Aici, un medic incepator e platit cu 2.000-2.500 de euro, iar un profesor, cu 4.000-4.500 de euro. Preţul serviciilor e insa pe masura costul unei zile de spitalizare fiind de  1.200 de euro, ajungandu-se la 65.000 de euro pentru un  transplant.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Ioana Ciobanu spune:

    Frumos din partea lor!

Adaugati un comentariu


 

*