Spitalul Militar Central a participat in premiera la Targul International de Carte Gaudeamus

24 noiembrie 2014 | 0 comentarii |

Unitatea medicala din Capitala a lansat, cu aceasta ocazie, un catalog documentar in care este cuprinsa o buna parte din istoria sa.

 

MG_0407-450x300In acest week-end s-a desfasurat, in Capitala, Targul International de Carte Gaudeamus, manifestare culturala de prestigiu la care a participat pentru prima data si Spitalul Militar Central. Cu aceasta ocazie, unitatea medicala a lansat, in cadrul targului, un catalog documentar sub numele „Spitalul Militar Central. Statui, Oameni si Intamplari”, lucrare ce prezinta cititorilor o parte importanta din istoria celui mai important spital militar din Romania.

Lucrarea a aparut la Editura Rao, iar lansarea oficiala a avut loc sambata, evenimentul bucurandu-se de o participare numeroasa, atat din randul publicului prezent la targ cat si a invitatilor speciali. Astfel, au fost prezenti reprezentanti ai guvernului, ai institutiilor si autoritatilor publice si locale, precum si numeroase personalitati ale lumii medicale si din mediul academic.

 

Col. Dr, Floentina Ionita Radu in timpul sesiunii de autografe

Col. Dr. Floentina Ionita Radu -autografe

Oficiile de gazda au fost facute de  directorul Spitalului Militat Central, colonel dr. Florentina Ionita Radu si de generalul de brigada in rezerva dr. Dan Mischianu, cei care sunt coordonatorii lucrarii. Acestia au prezentat invitatilor noua aparitie editoriala, iar la final au acordat autografe.

Referindu-se la acest catalog documentar, medicul Florentin Ionita Radu a declarat ca „lucrarea reprezinta o premiera pentru domeniul medico-militar, in sensul ca este prima oara cand o institutie de acest tip renunta la bariera lingvistica specializata si se deschide catre opinia publica, printr-un demers livresc, care nu are pretentia sa fie un documentar istoric ci, mai degraba, o poveste in care ii veti regasi pe acei oameni care au generat, prin vointa, tenacitatea si spiritul lor inovator, intamplari care, sustinute conjunctural de atmosfera contextului specific perioadei inceputului de secolul XX, ne-au condus la ceea ce suntem azi, indiferent ca vorbim de domeniul medico-militar, cercetare stiintifica sau arta”.

 


Adaugati un comentariu


 

*