Spitalul Monza a investit doua milioane de euro in chirurgia robotica

1 martie 2017 | 0 comentarii |

Este primul spital privat din Romania care are un sistem chirurgical Da Vinci, sustin oficialii companiei.

 

Robot da VinciSpitalul Monza, cel mai mare spital privat de chirurgie cardiovasculara si cardiologie interventionala din tara, parte a grupului „Policlinico di Monza” din Italia, are, din aceasta luna, posibilitatea de a oferi pacientilor inteventii chirurgicale cu aparatura de cea mai inalta performanta. Compania a investit peste doua milioane de euro in chirurgia robotica, prin sistemul medical Da Vinci, astfel ca Spitalul Monza devine, astfel, potrivit oficialilor unitatii medicale, primul care dispune de acest gen de aparatura, in sistemul medical privat din Romania.

In afara de echipa medicala de exceptie de care se bucura pacientii nostri, am pus si vom pune accent si pe aparatura tehnologica performanta. Zi de zi, in Spitalul Monza sunt rezolvate unele dintre cele mai complexe si dificile cazuri din tara, de aceea avem nevoie de conditii tehnologice excelente.  Sistemul da Vinci este unul dintre ele, fiind un robot cu o precizie incredibila, care va putea fi folosit in cadrul mai multor specialitati, printre care si Chirurgia Generala, Urologia si Bariatria”, spune Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.

 

Luca Militelo - director  Spitalul Monza

Luca Militello – director Spitalul Monza

Pentru operatiile realizate cu ajutorul tehnologiei da Vinci, conducerea unitatii medicale spune ca va beneficia de expertiza internationala a medicilor grupuluiPoliclinico di Monzadin Italia, din care face parte si spitalul din Romania, care au efectuat pana acum „mii de operatii cu brio”, dupa cum spune  Militello.

Chirurgia robotica da Vinci reprezinta cea mai noua tehnologie a chirurgiei minim invazive, ulterioara laparoscopiei, in care chirurgul nu opereaza cu propriile maini, ci manevreaza un robot la distanta, fiind asezat la o consola amplasata in sala de operatii. Sistemul computerizat transforma miscarea mainilor in impulsuri transmise bratelor robotice, cu o mare acuratete.

Avantajele considerabile ale sistemului da Vinci pentru pacienti sunt „incizii mai mici, durata de spitalizare redusa, recuperarea rapida, pierderea sangelui redusa, durerea post operatorie redusa, cat si reluarea rapida a activitatilor cotidiene”, explica reprezentantii unitatii medicale.

Grupul „Policlinico di Monza” detine, pe langa Spitalul Monza din Bucuresti, alte zece spitale in Italia.

 


Adaugati un comentariu


 

*