Stimulentele acordate medicilor de la SJU Buzau, supuse la vot, saptamana viitoare

17 februarie 2017 | 0 comentarii |

Medicii care vor ramane cel putin trei ani la Buzau vor primi inca doua salarii minime lunar, timp de sase luni. Proiectul se va afla pe ordine de zi a sedintei ordinare a Consiliului Judetean Buzau, care va avea loc joi dimineata.

 

urgente spitalSaptamana vitoare, mai exact joi, 23 februarie, consilierii judeteni buzoieni sunt convocati in sedinta ordinara a lunii februarie, iar cu aceasta ocazie vor fi supuse la vot 22 de proiecte de hotarari care se afla pe ordinea de zi.

Unul dintre aceste proiecte se refera la o masura prin care autortiatile administratiei locale incearca sa mai diminueze criza de personal de la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, constand in acordarea unor stimulente financiare medicilor nou angajati. Initiativa este una mai veche, insa proiectul a fost finalizat luna aceasta si urmeaza ca joi sa fie supus la vot, in plenul Consiliului Judetean. Potrivit proiectului de hotarare supus aprobarii in sedinta CJ, 10 medici care vor veni in anul 2017 la Buzau si se vor angaja sa ramana in Spitalul Judetean minim trei ani vor primi, lunar, pe langa salariul stabilit prin lege, contravaloare a inca doua salarii minime, respectiv, 2.900 lei lunar in primele 6 luni de la instalare. Daca, insa, acestia vor parasi spitalul mai devreme de perioada mentionata, vor returna banii primiti de la Consiliul Judetean.

Tot la cea mai mare unitate sanitara din judet face referire si un alt proiect aflat pe ordinea de zi, proiect ce se refera la aprobarea modificarii unor posturi in statul de functii al spitalului.

 

Consiliul Judetean Buzau

Consiliul Judetean Buzau

Totodata, va fi supusa la vot modificarea componentei nominale a comisiei pentru evaluarea persoanelor adulte cu handicap, urmand a se stabili si costul mediu lunar pentru perioada noiembrie-decembrie 2016 alocat unei persoane cu handicap care beneficiaza de ingrijiri in doua unitait de protectie sociala a DGASPC Buzau.

Lista completa a proiectelor de hotarari care vor fi supuse la vot in sedinta de joi este urmatoarea:

1. Actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai unor obiective de investitii publice ale Judetului Buzau cuprinse in Programul National de Dezvoltare Locala.

2. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici si a documentatiei faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investitii „Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul Vintila Voda – Plaiul Nucului, judetul Buzau”, promovat spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala.

3. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici si a documentatiei faza D.A.L.I. pentru obiectivul de investitii „Stimularea mobilitatii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul Pietroasele – Breaza – Naeni – Fintesti – DN 1B, judetul Buzau”, promovat spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala.

4. Completarea Programului de achizitii publice al Consiliului Judetean Buzau pe anul 2017.

5. Stabilirea si acordarea unor stimulente financiare lunare personalului medical – medici nou angajati in 2017 la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau.

6. Stabilirea costului mediu lunar in perioada noiembrie-decembrie 2016 pentru o persoana cu handicap care beneficiaza de protectie speciala in doua unitati de asistenta sociala din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau.

7. Aprobarea capacitatilor de furnizare de servicii sociale in unitatile de asistenta sociala din structura Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau.

8. Aprobarea strcturii retelei scolare a invatamantului special la nivelul judetului Buzau pentru anul scolar 2017-2018.

9. Exprimarea acordului Consiliului Judetean Buzau privind infiintarea internatelor scolare cu cantina in structura Liceului tehnologic special pentru copii cu deficiente auditive Buzau si Liceului special pentru deficienti de vedere Buzau pentru anul scolar 2017-2018.

10. Prelungirea valabilitatii Protocolului de colaborare intre Consiliul Judetean Buzau, Centrul Francofon si Institutul Francez din Romania.

11. Insusirea Planului strategic pentru anul 2017 al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica a Judetului Buzau.

12. Modificarea componentei nominale a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Buzau.

13. Aprobarea arondarii localitatilor din judetul Buzau pe serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor – forma actualizata.

14. Aprobarea formei actualizate a Planului de ocupare a functiilor publice din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Buzau in anul 2017.

15. Aprobarea Planului de ocupare a functiilor publice din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau in anul 2017.

16. Aprobarea modificarii nivelului unor posturi contractuale de specialitate din statul de functii al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau.

17. Aprobarea modificarii organigramei si statului de functii la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau.

18. Aprobarea modificarii unor posturi din statul de functii al Muzeului Judetean Buzau.

19. Aprobarea formelor actualizate ale organigramei, statului de functii si Regulamentului de Organizare si Functionare ale Bibliotecii Judetene „Vasile Voiculescu” Buzau.

20. Modificarea anexei la Hotararea Consiliului Judetean Buzau nr. 36/1999 privind insusirea Inventarului bunurilor care apartin domeniului public al Judetului Buzau.

21. Atribuirea licentei de traseu pentru efectuarea transportului public judetean de persoane prin curse regulate speciale pe traseul Albesti – Smeeni – Maxenu – Tintesti – Pogonele – Frasinu ferma si retur, operatorului de transport rutier SC ENVIENT SRL.

22. Atribuirea licentei de traseu pentru efectuarea transportului public judetean de persoane prin curse regulate speciale pe traseul Buzau – Merei si retur, operatorului de transport rutier SC VOICILA MAGAZIN MIXT SNC.

RAPOARTE:

1. Activitatea de solutionare a petitiilor iulie – decembrie 2016.

2. Transparenta decizionala conform Legii nr. 52/2003 in anul 2016 la nivelul Consiliului Judetean Buzau.

3. Accesul la informatiile de interes public conform Legii nr. 544/2001 in anul 2016.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*