UMF Carol Davila a dat startul unei noi editii a Zilelor Educatiei Medicale

In cadrul evenimentului, sute de studenti medicinisti isi vor imbunatati abilitatile profesionale dobandite in perioada cursurilor, cat si notiunile referitoare la infectiile noscocomiale si rezistenta la antibiotice.

 

studenti medicinaTimp de doua saptamani, in perioada 20 martie – 2 aprilie, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila din Bucuresti desfasoara o serie de evenimente, reunite in cadrul celei de-a zecea editii a Zilelor Educatiei Medicale.

Manifestarea este organizata de institutia de invatamant superior medical anual, iar la editia curenta mizeaza pa participarea a aproximativ 1.000 de studenti, cadre didactice si personalitati marcante ale lumii medicale romanesti. Evenimentele programate vor avea loc atat in cadrul universitatii, cat si in mai multe spitale din Bucuresti, unde se vor desfasura sesiunile stiintifice practice, prin intermediul carora studentii vor avea posibilitatea sa ia contact cu cele mai noi cuceriri ale stiintei medicale, in diferite specialitati ale acesteia.

Initial, evenimentul organizat zilele acestea de UMF Carol Davila se adresa doar studentilor din anii terminali, fiind organizat sub forma unor serii de conferinte de orientare post-universitara, care sa ii ajute pe viitorii absolventi sa se orienteze in alegerea unei viitoare specializari. In timp, portofoliul manifestarii s-a diversificat, facilitand accesul tuturor studentilor. S-a ajuns astfel ca, anul trecut, sa fie organizate 55 de conferinte si workshop-uri, la care au participat peste 900 de studenti ai UMF Carol Davila.

 

studenti medicinaOrganizatorii si-au propus sa depaseasca recordul de participare inregistrat in 2016, estimand ca anul acesta, numarul participantilor va depasi 1.000 de persoane. In realizarea acestui obiectiv, organizatorii se bazeaza si pe faptul ca vor fi organizate si 11 manifestari special destinate studentilor straini inscrisi la modulul de engleza.

Alaturi de studenti, la seria de evenimente programate in cadrul proiectului vor participa numeroase personalitati ale lumii medicale romanesti, precum academicianul Leon Danaila, profesorul universitar doctor Mircea Ioan Popa, profesorul universitar doctor Ion Fulga sau profesorul universitar doctor Catalina Poiana. Acestia vor fi prezenti la conferintele de specialitate, studentii avand ocazia sa participe si la o serie de workshop-uri care vor fi organizate in spitalele din Capitala.

 

studenti-umf-carol-davilaAstfel studentii se vor putea documenta la fata locului in privinta infectiilor nosocomiale si a rezistentei la antibiotice, familiarizandu-se totodata cu climatul medical din spitalele romanesti. De asemenea, in cadrul workshop-urilor, studentii pot pune in practica anumite informatii insusite de-a lungul timpului, pot realiza singuri o ecografie abdominala sau cardiaca, pot manevra aparate de spirometrie si chiar vor putea exersa diverse tehnici chirurgicale pe material biologic.

De altfel, familiarizarea studentilor cu mediul academic, dar si unirea comunitatii studentesti sub semnul unui interes comun al evolutiei profesionale, sunt obiectivele pe care proiectul si le-a impus pe parcursul celor zece editii si pe care le-a indeplinit cu succes, pana in prezent, dupa cum sustin organizatorii evenimentului si conducerea UMF Carol Davila.

Evenimentul este organizat de Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, iar programul din acest an include 40 de conferinte si 20 de workshop-uri.

Modelul proiectului, demarat in 2008, la UMF Carol Davila, a inceput sa fie preluat din 2010 si de alte universitati de medcina partenere, astfel ca la acest moment universitatile de Medicina si Farmacie din Cluj, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures si Brasov deruleaza programe similare.

 


Adaugati un comentariu


 

*