Un nou laborator de analize medicale pe piata buzoiana

18 aprilie 2015 | 1 comentariu |

Clinica New Medical dispune acum de propriul laborator, avand aparatura performanta, de ultima generatie, si o echipa de profesionisti.

 

Daniel DobrefRecent intrata pe piata de servicii medicale din Buzau, Clinica New Medical inregistreaza o dinamica de dezvoltare apreciabila. In cei doi ani de la inaugurare, dispune deja de o paleta larga de servicii, in majoritatea specialitatilor medicale, iar de curand si-a deschis si propriul laborator de analize medicale, care dispune de de aparatura moderna, de ultima generatie, cu ajutorul carora acuratetea rezultatelor sa fie maxima.

Asa cum am spus inca de la lansare, activitatea noastra este centrata pe nevoile si interesul pacientului, iar calitatea actului medical trebuie sa fie superioara. Tocmai de aceea am incercat si in buna parte am reusit sa atragem medici care au demonstrat ca au capacitatea si expertiza de a diagnostica si trata pacientii la nivelul celor mai bine cotate clinici medicale din tara. In plus, avem parteneriate cu importante spitale private din Bucuresti, unde ne putem trimite pacientii pentru interventii chirurgicale sau alte servicii medicale de top. Acum avem si propriul laborator de analize, prin intermediul caruia vrem sa avem garantia preciziei si acuratetii rezultatelor, astfel incat acestea sa fie recunoscute de orice spital din tara. Aparatura este performanata, de ultima generatie, automatizata, fabricata in 2015. Producatorii sunt firme de talie internationala, consacrati domeniului medical, iar calitatea produselor lor nu e pusa la indoiala nicaieri in lume. In acest fel, desi avem o echipa cu experienta in domeniu, interventia umana va fi cat mai mica posibil si ne va permite sa reducem timpii de lucru si costurile, in conditii de calitate maxima”, a precizat pentru SanatateaBuzoiana.ro, directorul general al Clinicii NewMedical, Daniel Dobref.

 

Dr. Gabriela Piriu

Dr. Gabriela Piriu

„Specialistii sustin ca pentru a preveni aparitia unor afectiuni sau pentru a beneficia de o diagnosticare corecta avem nevoie de analize de laborator” si de investigatii care pot inlatura eventualele erori. Medicina de laborator este o specialitate medicala din grupul specialitatilor paraclinice, avand ca obiect de activitate efectuarea investigatiilor de laborator pe esantioane de produse biologice prelevate de la pacienti sau din mediul care poate afecta pacientii, in scopul de a contribui la stabilirea diagnosticului sau la evidentierea dinamicii modificarilor fiziologice si fiziopatologice din organism. „Analizele de laborator sunt instrumente eficiente de evaluare a starii de sanatate a oamenilor si de prevenire a unor afectiuni. Primul pas in preventie este efectuarea de analize medicale periodice, fiind necesar cel putin un set complet de investigatii anual. In cazul unor simptome suparatoare, suplimentarea acestora cu analize specifice, indicate de medicul specialist, este absolut necesara. Este important de stiut ca analizele de laborator ne pot ajuta sa detectam la timp anumite boli si astfel sa beneficiem de un diagnostic corect si un tratament adecvat, in stadiu incipient, cand sansele de vindecare sunt crescute. La fel de important este sa stim ca rezultatele analizelor pot arata atat valori normale, cat si variatii care pot avea origine diferita: varsta, sex, ciclu menstrual, grad de activitate fizica, medicamente administrate, consum de alcool si alti factori nu neaparat legati de aspecte patologice, dar care tot cu ajutorul anlizelor se pot pune in evidenta. Orice rezultat anormal trebuie discutat cu medicul de familie sau medicul curant”, ne explica dr. Gabriela Piriu, sef laborator.

 

Gabriela Podosu

Gabriela Podosu

La randul sau, Gabriela Podosu, asistenta-sefa a laboratorului, ne sfatuieste ca pentru a beneficia de o evaluare cat mai corecta sa tinem cont de faptul ca, inainte cu 24 ore de recoltarea sangelui, este important sa avem un regim cat mai echilibrat energetic (consum minim de glucide, lipide, grasimi). Este mult mai usor sa prevenim decat sa tratam si sa suportam mai tarziu consecintele unor boli, de aceea, analizele medicale sunt deosebit de importante. Cel putin o data pe an, trebuie verificat nivelul colesterolului, al tensiunii, al glucozei, al hemoglobinei, precum si un examen gastrointestinal, ca si un control stomatologic. „Sa fii asistent de laborator inseamna sa fii foarte bine pregatit si sa ai o anumita empatie fata de bolnav. In afara faptului ca trebuie sa-i recoltezi analizele astfel incat sa nu-i sporesti suferuinta, ai o responsabilitate majora in ceea ce priveste prelevarea, pastrarea si analizarea probelor, pentru ca de asta depinde rezultul corect, in functie de care medicul stabileste diagnosticul si ii administreaza tratamentul. In functie de varsta, trebuie acordata o atentie diferita analizelor pe care le facem. Astfel, la 20 de ani, femeile trebuie sa se concentreze in special pe sanatatea sanilor, la 30 de ani trebuie efectuat un examen dermatologic, dar mai ales un test Babes-Papanicolau, iar dupa 40 de ani, sunt necesare examinarea glandei tiroide, efectuarea unei mamografii, precum si o analiza a sangelui. Trebuie avut in vedere ca unele afectiuni sunt «tacut» si pot evolua in timp fara aparitia vreunui simptom”, spune Gabriela Podosu, mentionand ca in cazul persoanelor trecute de 50 de ani este necesara si o masurare a densitatii osoase pentru a preveni osteoporoza, o colonoscopie care depisteaza cancerul de colon etc.

 

laborator-analizeDirectorul NewMedical mai spune ca in urma discutiilor avute cu medicul-sef de laborator si cu ceilalti specialisti s-au luat cele mai bune decizii si in privinta reactivilor. „Aparatura performanta nu este de folos daca nu lucreaza cu reactivi de calitate. Din acest motiv, in clinica noastra se folosesc exclusiv reactivi produsi de catre producatorii analizoarelor, desi pe piata din Romania exista o multime de alte solutii mai ieftine. Nu vrem sa facem rabat de la calitate. Poate cel mai important factor care indica corectitudinea rezultatelor analizelor este sistemul controlului extern de calitate. Prin acest sistem, o proba cunoscuta doar de initiatorul programului este trimisa la mai multe laboratoare pentru testare, rezultatele se compara cu valoarea etalon si, daca sunt constatate diferente peste un anumit prag, acesta se considera «exclus», ceea ce inseamna ca laboratorul respectiv trebuie sa ia masuri corective”, explica Daniel Dobref.

Laboratorul asigura analize specifice domeniilor Hematologie, Biochimie si Bacteriologie, iar pana la sfarsitul acestei luni va instala si un aparat pentru Imunologie, fabricat in acest an si care va concura cu cele mai performante din tara. Se va lucra atat in contract cu casele de asigurari de sanatate, oferindu-se analize gratuite pe baza recomandarilor medicilor si in limita plafonului disponibil, cat si in regim privat. Din echipa mai fac parte: Alina Panainte – biolog si asistentii medicali Laura Ionita si Monica Dobref.

 


Categorii: Actual, Companii, Stiri

Comentarii (1)

  1. Mirela spune:

    Un personal deosebit! Recomand cu incredere!

Adaugati un comentariu


 

*