Un proiect din domeniul Sanatatii, intre castigatorii Campionatului de Bine

22 februarie 2017 | 0 comentarii |

Prin acest proiect, 200 de copii cu diferite grade de handicap, din judetul Timis, vor avea acces gratuit la sedinte de hidroterapie, timp de un an. 

 

bursa binelui (1)Demarata la inceputul lunii decembrie a anului trecut, cea de-a patra editie a Campionatului de Bine a ajuns luna aceasta la final. Organizatorii au anuntat care sunt castigatorii ce vor beneficia de sponsorizari in valoare de cate 5.000 de euro, pentru a-si pune in practica proiectele cu care s-au inscris in competitie.

Organizat de Bursa Binelui, singura platforma de donatii on-line fara niciun fel de comision, Campionatul de Bine s-a impus, de-a lungul celor patru editii, ca cea mai ampla competitie dedicata finantarii organizatiilor neguvernamentale prin intermediul donatiilor individuale. Acest statut a fost reconfirmat si cu ocazia recent incheiatei editii, care a consemnat un nou record in ceea ce priveste numarul de donatii individuale facute in cadrul competitiei.

Regula concursului este ca proiectele inscrise sa atraga pe durata competitiei un numar cat mai mare de donatii individuale, fiind contabilizate atat sumele totale adunate, cat si numarul de donatori. Conform organizatorilor, proiectele participante la ultima editie au reusit sa atraga finantari record din partea donatorilor individuali, suma totala atrasa fiind de 433.512 de lei, in urma unui numar de 8.889 de donatii.

 

om al straziiIn competitie s-au inscris 110 proiecte, implementate de 81 de asociatii din 23 de judete ale tarii si din Bucuresti, o pondere importanta avand-o proiectele in domeniul Sanatatii si al Asistentei Sociale. Dintre acestea, 42 s-au calificat in finala concursului, iar in data de 15 februarie, trei dintre proiectele finaliste au fost declarate castigatoare.

Premiul a constat in dublarea sumelor stranse din donatii, in limita a 5.000 de euro, iar pentru ca toate cele trei proiecte au adunat sume care, dublate, depaseau acest prag, fiecare a primit cate 5.000 de euro, care se vor adauga la banii stransi din donatii.

Sumele vor fi folosite pentru punerea in paractica a proiectelor castigatoare, proiecte din domeniul social, al antrepenoriatului social si al sanatatii.

Pe primul loc, cu cele mai multe donatii atrase, s-a clasat proiectul social Salveaza o viata cu 5 lei, prin care fundatia Bucuria Darului din Brasov intentioneaza sa ofere, zilnic, o masa calda pentru 300 de persoana cu situatii materiale precare.

 

hidroterapieLocul al doilea a fost ocupat de un proiect de antrepenorial social denumit NOD pentru comunitate, prin care se doreste oferirea de sprijin pentru 200 de persoane dintr-o zona defavorizata. In acest scop, in mansarda unui camin de batrani din Moinesti va fi amenajat un loc special in care tinerii din zona se vor putea intalni periodic, pentru a dezbate si a gasi solutii pentru problemele comunitatii.

Ultimul castigator este proiectul Adopta un copil la hidroterapie, care ii va avea ca beneficiari pe 200 de copii cu grad de handicap din judetul Timis. Dreulat de asociatia Scoala Mamei Junior, proiectul isi propune sa asigure acces gratuit la sedintele de hidroterapie pentru cel putin 200 de copii cu probleme speciale, din totalul de aproximativ 2.000 cati figureaza in evidente la nivelul judetului Timis. In conditiile in care costul unei ore de sedinta de hidroterapie este de 30 de lei, multi parinti nu isi permit aceste cheltuieli, care se ridica la 1.500 de lei pe an. Donatorii au fost provocati sa „adopte” un copil cu probleme si sa doneze costul unei ore de hidroterapie, suma totala stransa fiind de 42.502 de lei, la care se adauga premiul de 5.000 de euro primit de la organizatori. In cadrul proiectului, copiii vor beneficia, saptamanal, timp de un an, de sedinte gratuite de hidroterapie sustinute de o echipa complexa, formata din fiziokinetoterapeuti specializati, medic, psiholog si asistent social.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*