125 de asistenti medicali buzoieni au promovat Gradul Principal

5 noiembrie 2015 | 1 comentariu |

Examenele au fost organizate de OAMGMAMR Buzau, iar rezultatele au fost foarte bune, candidatii obtinand note intre 8,50 si 10,00.

 

asistenti-oammrDupa doi ani in care nu au putut accesa intr-o treapta profesionala superioara, 125 de asistenti medicali buzoieni care indeplineau conditiile legale, au promovat  in Gradul Principal, in urma examenului sustinut in zilele de 29 si 30 octombrie, organizat si coordonat de Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Asistentilor Medicali si Moselor din Romania (OAMGMAMR) – Filiala Buzau.

Dintre cei 125 de candidati la examenul de grad principal, 4 au fost angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta Buzau (2 asistenti medicali generalisti, 1-farmacie, 1-radiologie), iar ceilalti, ai celorlalte spitale (cei mai multi din Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca) sau ai clinicilor si cabinetelor medicale particulare din judet.

Intrucat acest examen reprezinta un pas important in dezvoltarea profesionala, toate eforturile organizatiei noastre au fost indreptate, ca si pana acum, spre oferirea de sprijin si transmiterea informatiilor corecte, catre membrii OAMGMAMR, iar acestea s-au reflectat in rezultatele obtinute de cei 125 de candidati prezdenti la examen”, a precizat Elena Comanescu, presedinte OAMGMAMR Buzau.

 

Elena Comanescu

Elena Comanescu

Examenele au constat in sustinerea unor testele-grila, avand la dispozitie doua ore, in data de 29.10.2015 – pentru asistentii medicali generalisti, iar moasele si asistentii medicali din alte specialitati au avut de trecut acelasi fel de proba, in data de 30.10.2015.

Si in acest an, in urma demersurilor OAMGMAMR, asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali au putut sustine examenul de grad principal, organizat in baza Ordinului MS nr. 652/21.05.2015, pentru aprobarea normelor  si a calendarului de organizare a examenului de grad principal, sesiunea 2015. Din Buzau, la examen s-au prezentat 95 de asistenti medicali generalisti si 30 de candidati din celelalte specialitati (18- farmacie, 8-laborator, 2- balneofizioterapie, 1- igiena stomatologica si 3- radiologie). Examenele au decurs fara niciun eveniment nedorit, iar rezultatele au fost foarte bune, notele obtinute fiind de la 8,50 in sus. Subiectele au fost de nivel mediu, dar se pare ca si candidatii s-au pregatit, pentru ca au existat si numeroase lucrari notate cu 10,00 (3 la asistenti medicali generalisti, 3- asistenti farmacie, 3 – asistenti laborator, 1- balneofizioterapie si 1- igiena stomatologica)”, a explicat Elena Comanescu, multumindu-le totodata colegilor pentru increderea acordata in toate demersurile legate de dezvoltarea profesiilor de asistent medical generalist, moasa si asistent medical.

In termen de trei luni de la validarea rezultatelor, prin Ordin al Ministrului Sanatatii se emit diplomele care atesta promovarea celor care au trecut cu bine examenul, in treapta profesionala superioara.

Rezultatele finale pot fi consultate pe site-ul oficial al OAMGMAMR BuzauComentarii (1)

  1. Rascol Ilinca spune:

    La capitolul “SANATATE”, Buzaul sta ff prost!!! Desi sunt multi absolventi de medicina plecati din liceul”Hasdeu”, putini s-au intors sa ajute putin orasul si judetul!! O spun cu mare tristete!!

Adaugati un comentariu


 

*